KLIMA

– U 864 skal heves

SKAL GJENNOMFØRES: - Vi arbeider for å gjennomføre prosjektet med heving. Det er ikke endret, sa fiskeriministeren i dag. Arkivfoto.
SKAL GJENNOMFØRES: - Vi arbeider for å gjennomføre prosjektet med heving. Det er ikke endret, sa fiskeriministeren i dag. Arkivfoto. Bilde: Ap/Bernt Sønvisen
8. des. 2010 - 14:14

Spørsmålet kom opp under behandlingen av enkelte kapitler på Fiskeridepartementets budsjett. Saken ble tatt opp av både Øyvind Halleraker (H) og Arne Sortevik (Frp). En samlet opposisjon ba også om en tidsplan for hevingen, men det fikk de ikke.

Bakgrunn: Tror ikke regjeringen vil heve Fedje-ubåten

Det tyske ubåtvraket ligger på havbunnen i flere deler. Båten hadde en last på 65 tonn kvikksølv da den i 1945 ble senket av en annen ubåt.

– Vi arbeider for å gjennomføre prosjektet med heving. Det er ikke endret, sa fiskeriministeren. Hun la til at de ansvarlige myndigheter følger en stram tidsplan.

Les også: Ubåt-utredning koster 77 millioner kroner

Halleraker er glad for at svaret fra statsråden var klart. Etter onsdagens svar anser han at tildekkingsalternativet er ute av bildet for godt. Men han er skuffet over at det ikke kom noen tidsplan for hevingen.

– Det hadde vært viktig for menneskene som bor i området, og det hadde vært viktig for Norges omdømme i utlandet. Usikkerheten er problematisk for fiskerinæringens anseelse, sier Halleraker til NTB.

Les også: Slik skal U-864 heves

Mer om saken:

Mener Stortinget føres bak lyset

Krever høring om Kystverket-jobb

Slaktrapport slaktes

Imøtegår Dovre-rapport

Én mann nedsabler 50 DNV-eksperter

Slakter plan for ubåtheving

Må finne midtseksjonen til U-864

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.