ARBEIDSLIV

Tyveri fra ÅsDette er saken:

Landbrukshøyskolen på Ås er i ferd med å bli universitet. Navnet er valgt: Norges miljø- og biovitenskaplige universitet og forkortelsen er grei: NMBU. Ås-ledelsen gikk straks i gang med å registrere internettdomenet www.nmbu.no. Det var imidlertid rappet.

Intenst detektivarbeid avslørte de frekke tyvene: Studenter. Og ikke hvilke som helst studenter - faktisk deres egne!

Styret i UKA har satt fram et rått krav for å gi slipp på tyvegodset: Gratis tre-retteres middag for UKE-styret for all fremtid. Høgskolestyret og ledelsen for NLH har gått med på kravet.

- UKE-styret skal bli invitert til en treretters vederlagsfri årlig middag av Universitetsledelsen i all overskuelig framtid. Middagen skal være av høy kvalitet og en nytelse for ganen. Dette skal bidra til et enda bedre og tettere samarbeid mellom UKA i Ås og framtidige NMBU, kommenterer Anders Johansen fra UKA i Ås overfor nettsidene til NHL.

Rektor Knut Hove ved NLH/NMBU sier seg fornøyd med avtalen.

- Når noen først skulle rappe domenet vårt, synes jeg at det var bra at det nettopp var Uka som er synderen, sier Knut Hove.

Hvorfor UKA har domenet NMBU.no i utgansgpunktet?

Det er innlysende: NMBU står for Norges Morsomste og Beste Uke. Studentene ved NTNU vil sikkert bestride det, men domenet har Ås-studentene bare 20 dager til. Betingelsen for å oppgi domenet, var nemlig - i tillegg til det kulinariske kravet - at domenet ikke skulle overlevers før etter årets UKA - som selvsagt ikke bare er morsomst og best, men også lengst: Fra 30. september til 25. oktober.

Nå er det opp til Utdanningsdepartementet å godkjenne NHL som universitet - og under det mer betegnende navnet Norges miljø- og biovitenskaplige universitet NMBU.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.