OLJE OG GASS

Tyst om Shtokman

INTSOK: Shtokman Developments utsendte møtte ikke opp,
INTSOK: Shtokman Developments utsendte møtte ikke opp, Bilde: OAO GAZPROM
Maiken Ree
26. jan. 2011 - 15:28

ST. PETERSBURG: Flere deltakere på årets Russian-Norwegian Oil and Gas- konferanse i St. Petersburg hadde sikret seg en plass for å høre styremedlem i Shtokman Development AG, Alexei Zagorovskiy, snakke om fremdriften i prosjektet.

Kom ikke

I går kveld meldte Zagorovskiy avbud på grunn av et møte i Paris som ble prioritert.

– Det foregår et møte på høyt plan i Sthokman Development som han må være til stede på. I forhold til russisk måte å gjøre det på, må informasjonen komme fra høyeste hold, og det ble derfor ikke sendt inn en erstatter. Vi er selvsagt skuffet over dette, sier Håkon Skretting i Intsok til Teknisk Ukeblad.

Les også: – Alt avhenger av Sjtokman

Flere utsettelser?

Det forventes en investeringsbeslutning i Shtokman-prosjektet i mars i år, men Skretting vil ikke spekulere i om fraværet skyldes at selskapet ikke ønsker å uttale seg om fremdriften.

– De som er informerte, vet at det ikke vil bli annonsert noen nyhet om Shtokman her. Han hadde sagt ja, og valgte selv hva han ville snakke om. Like før jul fikk vi beskjed om at han kom, og de hadde alle hensikter om å delta.

Les også: Politikerne avgjør Sjtokman

Skuffet

Noen deltakere fra salen viste misnøye over at foredraget uteble.

Flere av deltakerne Teknisk Ukeblad snakket med var også skuffet over at de ikke fikk høre om det gigantiske utbyggingsprosjektet i Barentshavet.

Les også:

Ikke bare Shtokman

– Det er viktig å huske at Russland tilbyr mer enn bare Shtokman. Man har for eksempel Prirazlomnaya -feltet og Sakhalin, som begge er store utbygginger. Hvorfor man henger seg opp i Shotkman er rart for meg, sier Skretting.

Shtokman-prosjektet har allerede blitt utsatt flere ganger, og det har blitt sådd tvil om lønnsomheten i prosjektet. Opprinnelig var planen å sette feltet i produksjon i 2013, men oppstartdato er senere satt til 2016. Samtidig har etterspørselen etter gass sunket kraftig.

Statoil er deleier i Shtokman Development AG, sammen med Gazprom og Total.

Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.