SAMFERDSEL

Tyskland lanserer verdens første flåte med hydrogendrevne tog

En flåte med 14 hydrogendrevne passasjertog som skal erstattet dieseltog i delstaten Niedersachsen, ble lansert onsdag.

Etter et vellykket prøveprosjekt fra 2018 til 2020, setter den tyske delstaten Niedersachsen inn 14 hydrogendrevne tog i den regionale passasjertrafikken.
Etter et vellykket prøveprosjekt fra 2018 til 2020, setter den tyske delstaten Niedersachsen inn 14 hydrogendrevne tog i den regionale passasjertrafikken. Foto: Sina Schuldt/DPA/AP/NTB
25. aug. 2022 - 15:29

Tyske myndigheter ønsker å utvide bruken av hydrogen som et rent alternativ til fossilt brennstoff.

Delstatsminister Stephan Weil sier prosjektet, som har kostet 93 millioner euro – drøyt 900 millioner kroner – er et ypperlig eksempel på Niedersachsens innsats for å få en grønnere økonomi.

Et regionalt selskap skal drive de franskbygde togene på ruter mellom byene Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde og Buxtehude. Jernbanenettet her er ikke elektrifisert.

Produsenten Alstom sier de har en rekkevidde på opptil 1000 kilometer og en toppfart på 140 kilometer i timen. Ved å bytte til hydrogen fremstilt med fornybar energi er det mulig å spare 1,6 millioner liter diesel i året. 

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.