ENERGI

Tyskland bruker Nord Stream-rørdeler til bygging av gassterminal

Rør som skulle brukes til gassrørledningen Nord Stream 2, skal i stedet benyttes til bygging av en planlagt gassterminal utenfor den tyske øya Rügen.

Reserverør som var ment til å bruke til Nord Stream 2-rørledningen skal i stedet brukes til utbygging av en flytende gassterminal. Bildet er fra det ubrukte Nord Stream 2-landanlegget i Lubmin i Tyskland.
Reserverør som var ment til å bruke til Nord Stream 2-rørledningen skal i stedet brukes til utbygging av en flytende gassterminal. Bildet er fra det ubrukte Nord Stream 2-landanlegget i Lubmin i Tyskland. Foto: Michael Sohn/AP/NTB
18. apr. 2023 - 10:04

Den tyske regjeringen har kjøpt reserverørene som opprinnelig var beregnet til Nord Stream 2. Det bekrefter en talskvinne for finansdepartementet i Berlin.

Ifølge den tyske avisen Ostsee-Zeitung dreier det seg om flere tusen rør. Myndighetene vil ikke bekrefte det.

– Vi kan ikke oppgi informasjon om antall rør og kostnader, ettersom kontraktene er fortrolige, står det i en uttalelse fra finansdepartementet.

Ifølge tidligere informasjon fra delstatsregjeringen i Mecklenburg-Vorpommern er det lagret Nord Stream 2-reserverør med en total lengde på 60 kilometer i Sassnitz på Rügen.

Alle sanksjonstilknyttede spørsmål er blitt avklart med selgeren Nord Stream 2 AG, ifølge finansdepartementet i Berlin.

Tyskland planlegger å bygge en flytende gassterminal utenfor Rügen i Østersjøen. Hensikten er å bidra til å sikre landets gassforsyning etter at det ikke lenger mottar gass fra Russland.

Nord Stream 2-rørledningen ble ferdigstilt før Ukraina-krigen startet, men aldri satt i drift.

Gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen ble ødelagt i eksplosjoner i september 2022. Nå har dansk politi avsluttet etterforskningen.
Les også

Dansk politi: Avslutter Nord Stream-etterforskningen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.