ENERGI

Tyskland åpner terminaler for flytende naturgass

Tysklands første to flytende terminaler for mottak av flytende naturgass settes i drift mot slutten av året, sier næringsminister Robert Habeck.

De to første flytende terminalene for mottak av flytende naturgass settes i snart i drift, forteller Tysklands næringsminister Robert Habeck.
De to første flytende terminalene for mottak av flytende naturgass settes i snart i drift, forteller Tysklands næringsminister Robert Habeck. Foto: Lisi Niesner/Reuters/NTB
2. juli 2022 - 13:38

LNG-terminalene tas i bruk som ledd i arbeidet med å redusere Tysklands avhengighet av russiske energikilder, inkludert gass.

Tyske myndigheter har leiet inn fire flytende LNG-terminaler. To av dem er klare i år og settes i drift i Wilhelmshaven og Brunsbüttel mot slutten av året eller begynnelsen av neste år, sier Habeck til Welt am Sonntag.

Russland har allerede redusert forsyningen av gass til Tyskland gjennom rørledninger mens tyske myndigheter aktivt søker andre energikilder.

Mens gassen hittil er kommet i rørledninger både fra Russland og Norge, må Tyskland få tak i flytende gass for å erstatte den russiske. LNG kommer på skip, blant annet fra USA og Midtøsten, men Tyskland mangler terminaler til å ta imot LNG.

Sjefen for Tysklands nettverksbyrå som overvåker landets energinettverk, Klaus Müller, sier til Funke-Mediengruppe at han frykter at Russland stopper gasstilgangen helt, og at det som kalles vedlikehold, kan bli et langvarig «politisk vedlikehold».

Müller oppfordrer tyske forbrukere til å redusere bruken av energi så mye som mulig.

Nesten alle nye containerskip bestilels nå med LNG-motor. Taubåter er i økende grad også drevet med gass. Hapag Lloyd har bestilt seks nye 23.500 TEU-skip i Sør-Korea med DF-motorer.
Les også

LNG-boom: Eksplosiv vekst for gass som drivstoff

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.