ENERGI

Tysk måling: Flertall mot nedleggelse av kjernekraftverk

Kun dager før de tre siste atomkraftverkene som er i drift i Tyskland, legges ned, svarer 52 prosent av innbyggerne at de er imot nedleggelsen, ifølge en måling.

Over halvparten av tyskerne svarer i en undersøkelse at de ikke vil legge ned de siste tre atomkraftverkene.
Over halvparten av tyskerne svarer i en undersøkelse at de ikke vil legge ned de siste tre atomkraftverkene. Foto: Armin Weigel/DPA/AP/NTB
9. apr. 2023 - 07:58

37 prosent mener derimot at det er riktig, og 11 prosent har ikke tatt stilling i saken, viser en måling gjennomført av Insa på vegne av avisen Bild.

1004 personer deltok i undersøkelsen, som ble utført 6. april.

Alle Tysklands atomkraftverk skulle legges ned innen utgangen av 2022. Det ble vedtatt under tidligere statsminister Angela Merkels periode, der bakteppet var Fukushima-katastrofen i 2011.

Men etter at krigen i Ukraina og Russlands stans i gassleveranser til Europa, har Tyskland blitt nødt til å tenke nytt om energiforsyning.

Regjeringen, som består av tre partier, var uenige om hvorvidt anleggene burde legges ned. Derfor måtte statsminister Olaf Scholz ta en sjefsavgjørelse, og han besluttet at anleggene stenges 15. april.

Kritikere hevder at Tyskland ved å slutte helt med kjernekraft, snur ryggen til en rimelig, pålitelig energikilde.

 EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen må konstatere at uenigheten om atomkraft mellom Tysklands forbundskansler Olaf Scholz og Frankrikes president Emmanuel Macron spiller inn på ulike politikkområder i EU.
Les også

Atomkraften splitter EU i klima- og utenrikspolitikken

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.