PODKAST

Tunneler i brann og undervannsbilder av oljeinstallasjoner: Minnekortene får stadig nye bruksområder

Og noen år fram i tid kan det bli bruk for mange gigabyte i hver eneste lyktestolpe langs veien.

Bedre hukommelse: Få i Norge har så lang erfaring med minnet i data enn Jan Terje Kleiven i Kingston.
Bedre hukommelse: Få i Norge har så lang erfaring med minnet i data enn Jan Terje Kleiven i Kingston.
7. mai 2020 - 20:30

Det er lett å kalle utviklingen av datahukommelse for en revolusjon langs to akser. Det ene er prisen som har falt i årtier og som fortsetter å falle. Det andre er lagringstettheten som fortsetter å øke. Det er nesten ufattelig hvor tett det er.

Harddisken fortsetter å være den billigste måten å lagre data på, hvor vi utelater bånd, men fast lagring spiser stadig større andeler. Da IBM lanserte harddisken i 1956 veide systemet et tonn og lagret 3,75 MB. Den kostet en formue. I dag får man en terrabyte på et microSD-kort som det fint går to av på en negl.

En av de som har vært med lengst i bransjen og sett utviklingen av fast minne er Jan Terje Kleiven i Kingston Technologies. Ifølge han er det mer futt i markedet nå enn noen gang før.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett. 

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.