MOTOR

Tuktet Tesla i retten

7. nov. 2008 - 14:08

Det er danske Henrik Fisker som ble trukket for retten av superelbilprodusenten Tesla Motors. Fisker ble anklaget for designtyveri og sabotasje.

Nå har imidlertid en voldgiftsrett i California gitt dansken fullt medhold.

Ikke noe galt

Ifølge en pressemelding fra Fisker Automotive selv har retten slått fast at det er bevist at Fisker ikke har gjort noe galt, samt at anklagene om brudd på industrispionasjelovgivningen er grunnløse og fremmet mot bedre vitende.

Amerikanske Tesla Motors er verdens kanskje mest kjente produsent av elbiler grunnet superraske Tesla Roadster .

Sabotasje og tyveri

Tesla har hevdet at Henrik Fisker saboterte utviklingen av en planlagt firedørs sedan, Tesla Whitestar, da han jobbet med dette prosjektet gjennom sitt selskap Fisker Coachbuild.

Rå krangel om elbildesign

Ikke bare det: Tesla mener også at Fisker parallelt etablerte Fisker Automotive og startet utviklingen av en egen firedørs plug-in-hybrid der mye av designet og de tekniske løsningene ble stjålet fra Tesla.

Produseres hos Valmet

Nå er Fisker altså renvasket.

– Det er jeg veldig fornøyd med. Og på tross av ressursene Teslas søksmål har kostet oss, er vi fortsatt i rute med produksjonsplan, sier Henrik Fisker.

Den luksuriøse plug-in-hybriden Fisker Karma vil ifølge Wall Street Journal koste 80.000 dollar (560.000 kroner) og skal leveres fra fjerde kvartal 2009. Planen er å produsere 15.000 eksemplarer i året hos Valmet Automotive i Finland.

«Dansk» super-elbil kan bli finsk

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.