BYGG

Truer med å stenge bybanen

MÅ FORBEDRES: - Tilstrekkelige kontrollsystemer og sikkerhetssystemer er ikke på plass, sier Erik Johnsen i Statens jernbanetilsyn. Avvikene må utbedres innen 14. juni.
MÅ FORBEDRES: - Tilstrekkelige kontrollsystemer og sikkerhetssystemer er ikke på plass, sier Erik Johnsen i Statens jernbanetilsyn. Avvikene må utbedres innen 14. juni. Bilde: Tore Stensvold
1. juni 2011 - 07:28

I en tilsynsrapport som ble sendt selskapet som kjører bybanen, Fjord 1 Partner, den 25. mai, blir det listet opp til sammen 19 såkalte avvik fra sikkerhetsforskriften, skriver Bergens Tidende.

Frist 14. juni

«Omfanget av avvikene som er avdekket, er så omfattende at Statens jernbanetilsyn må vurdere tilbakekall av tillatelsen til å drive trafikkvirksomhet og trafikkstyring», heter det i tilsynsrapporten.

Fjord 1 Partner har fått frist til 14. juni med å rette opp de alvorligste feilene, hvilket sikkerhetssjef Trond Magne Målsnes sier han er overbevist om at selskapet vil klare.

Savner kontrollsystemer

Direktør Erik Ø. Johnsen i Statens jernbanetilsyn understreker samtidig at sikkerhetsproblemene ikke utgjør noen fare for publikum.

– Hvis det hadde vært farlig for noen, så hadde vi stanset det umiddelbart. Saken er at på lengre sikt har de ikke hatt den styringen på sikkerheten som de skal ha. Vi har aldri noen garanti for at det ikke skjer en ulykke, men det handler om å ha kontrollsystemer, sikkerhetssystemer, på plass for å redusere risikoen. De er ikke tilstrekkelig på plass i dag, sier Johnsen.

Les også:

Bergen er på skinner igjen

Bybanen i Bergen utvides

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.