KARRIEREUTDANNING

Tror Stjernø-planene blir skrinlagt

Dag Yngve Dahle
23. jan. 2008 - 15:23


– Jeg tror ikke utvalgets modell går gjennom og blir realisert. Enkelte universiteter og høyskoler blir muligens slått sammen, men jeg har vanskelig for å tro at vi får åtte storuniversiteter her i landet, sier Per Olaf Aamodt, utdanningsforsker ved Nifustep, til Teknisk Ukeblad.

Kritisk

Aamodt legger til:

– Jeg synes ikke løsningen med åtte – ti store universiteter er en god løsning. Skal man kaste Universitetet i Bergen ut i en svær omstillingsprosess for å løse "problemet" med for små fagmiljøer i Førde og Sogndal?, spør han retorisk.

Stjernø-utvalget skriver i sin rapport at geografi skal ha en viss betydning for hvilke institusjoner som slår seg sammen.

Det kan bety at Universitetet i Stavanger og Universitetet i Agder skal fusjonere. Det har forskeren ingen tro på.

– Nei, begge har jobbet i mange år for å bli universitet. Så skal de plutselig slå seg sammen. Det ser jeg som helt utenkelig. Det må være grenser for tvangsgiftemål, sier Aamodt.

Ingen Teknisk Ukeblad har snakket med, har tro på at Stjernø-utvalgets planer vil bli virkelighet.

Overveldende

Sigmund Grønmo, rektor ved Universitetet i Bergen, viser til politiske signaler om at de kritiske - Djupedals siste hilsen

– Forlagene er så kontroversielle og de kritiske kommentarene er så mange at det skal mye til for at utvalgets modell blir realisert. Jeg tror ikke det skjer. Forandringer vil likevel komme, sier rektoren.

Han mener deler av det utvalget foreslår, kan bli satt ut i livet.

Professor Steinar Stjernø sier dette om mulighetene for at utvalgets forslag blir gjennomført.

– Jeg har blitt overrasket før og kan bli det igjen, men jeg håper at det blir en sterk omstrukturering i utdanningssektoren. Norge trenger det, sier Stjernø.

<–article id="132098"> - Djupedals siste hilsen

Frykter bitre regionkranglerDel
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.