KRAFT

Trønderfusjonen er klar

Etter oppkjøpet vil Trondheim Energi Nett bli fusjonert med TrønderEnergiNett, men det forutsetter godkjenning fra Konkurransetilsynet.
Etter oppkjøpet vil Trondheim Energi Nett bli fusjonert med TrønderEnergiNett, men det forutsetter godkjenning fra Konkurransetilsynet. Bilde: Bendiksby, Terje
20. mai 2010 - 08:47

TrønderEnergi har inngått avtale med Statkraft-eide Trondheim Energi om å overta Trondheim Energi Nett for 900 millioner kroner.

Les også: Nettfusjonen i Sør-Trøndelag: – Enige om alt, unntatt pris

Godt grunnlag

Overtakelsen skjer tidligst 15. juni og forutsetter godkjenning fra Konkurransetilsynet.

Etter oppkjøpet vil Trondheim Energi Nett bli fusjonert med TrønderEnergiNett. Det fusjonerte selskapet skal ledes av Snorre Friden Furberg, som i dag er administrerende direktør i Trondheim Energi Nett.

– Fusjonen vil bidra positivt til utviklingen av et av TrønderEnergis kjerneområder, og den vil være et godt grunnlag for videre prosesser med utjevning av nettleie i Trøndelag, sier konsernsjef Rune Malmo i TrønderEnergi.

Enerett

Trondheim Energi Nett har enerett på distribusjon av elektrisk kraft i Trondheim og Klæbu og har 95.000 kunder. Trondheim Energis eier Statkraft er fornøyd med avtalen.

– Vi er svært fornøyd med avtalen med TrønderEnergi. Den sikrer en god industriell utvikling for nettvirksomheten i fylket, samtidig som våre ansatte er vel ivaretatt, sier Statkrafts konserndirektør Jon Brandsar.

TrønderEnergi vil etter fusjonen ha cirka 450 ansatte og en omsetning på cirka 1,5 milliard kroner. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.