ASFALT

Trøndelag skal legge over 180.000 tonn asfalt i 2021

Rett over nyttår lyser fylket ut to asfaltkontrakter for 70 kilometer vei.

23. des. 2020 - 13:28

I løpet av 2021 skal Trøndelag fylkeskommune legge cirka 181.100 tonn asfalt på nærmere 152 kilometer fylkesvei, skriver fylket i en pressemelding.

I første utlysningsrunde lyses blant annet asfaltkontrakten Namsos ut. Kontrakten baserer seg på mobiloppstiling innenfor et gitt område. I tillegg har den tildelingskriterier som går på laveste pris og vekting av CO2-utslipp ved tildeling.

Det skal legges 57.000 tonn asfalt og 9233 m2 skal freses på 42,2 kilometer fylkesvei i Namsos, sier teamleder Anne-Grethe Jenssen i Trøndelag fylkeskommune i meldingen.

Kontrakten lyses ut på nyåret.

Les også

Ny asfalt i hele fylket

I Hitra og Frøya lyses det også ut en kontrakt i januar. Her skal det legges cirka 27.500 tonn asfalt på 28 kilometer fylkesvei. 3790 m2 skal freses.

Og det kommer mer: I starten på februar lyser fylkeskommunen ut runde to. da kommer det asfaltkontrakter for områdene rundt Fosen, Orkland og Trondheim. Også en av disse kontraktene har tildelingskriterium som går på laveste pris og vekting av CO2-utslipp ved tildeling. Her skal fylket legge til sammen rundt 97.100 tonn asfalt.

Tre av fem kontrakter har «Andre tildelingskriterier» i tillegg til pris. Dette er kriterier som går på blant annet ekstra tiltak for bedre kvalitet og hensyn til miljøet. Entreprenørene kan velge å tilby disse kriteriene og får et prosentvist fratrekk i konkurransesummen, skriver fylket i meldingen.

Les også

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.