PROSJEKTER

Trøndelag: Kontrakten for ny E39 Leirvika-Renndalen er lyst ut

Statens vegvesen har utlyst konkurransen for bygging av ny vei mellom Leirvika og Renndalen i Heim kommune i Trøndelag. Og mer kommer.

Kontrakten for bygging av E39 Leirvika-Renndalen på 4,8 kilometer er nå lyst ut på anbud.
Kontrakten for bygging av E39 Leirvika-Renndalen på 4,8 kilometer er nå lyst ut på anbud. Illustrasjon: Statens vegvesen
8. mai 2020 - 11:06

Parsellen Leirvika-Renndalen er den såkalte K2-delen av prosjektet ny E39 Betna-Stormyra. Strekningen som lyses ut nå går ut på å bygge 4,8 kilometer ny europavei.

Cirka 40 prosent av den nye veien vil ligge utenfor dagens vei. Den vil krysse over fylkesvei 6182 (Valsøyfjordveien) med ei 55 meter lang bru, og det skal også bygges ei 54 meter lang bru over Stokkelva.

Byggetiden er beregnet til rundt to år, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

For å redusere usikkerheten i forbindelse med koronasituasjonen, har Statens vegvesen utarbeidet koronatilpassede utbyggingskontrakter.

Derfor blir konkurransen om ny E39 Leirvika-Renndalen gjennomført i to faser. Først blir det prekvalifisering med vurdering av selskapenes dokumentasjon og kvalifikasjoner. Deretter blir det konkurranse med forhandling for de fire entreprenørene som blir med videre til denne fasen.

Hele anskaffelsesprosessen med prekvalifisering, forhandlinger og evaluering av endelig tilbud er forventet å ta 15 uker.

Statens vegvesen inviterer til tilbudskonferanse tirsdag 19. mai.

Leverandører som ønsker å delta på tilbudskonferansen kan melde seg på via KGV (elektronisk konkurransegjennomføringsverktøy). På grunn av koronasituasjonen vil tilbudskonferansen gjennomføres digitalt. Av samme grunn vil det ikke bli utført tilbudsbefaring.

Fristen for levering av forespørsel om deltakelse i anbudskonkurransen er mandag 8. juni kl. 15.00.

Første etappe av E18-utbyggingen mellom Oslo og Bærum er godt i gang.
Les også

Avlyste videre bygging av E18 i Bærum – har allerede kostet over 200 millioner

Nødvendig oppgradering

Prosjektet E39 Betna-Stormyra består av tre delparseller som til sammen vil gi 26 kilometer ny vei med gul midtlinje. Utbyggingen av E39 Betna-Hestnes, E39 Leirvika-Renndalen og E39 Staurset-Stormyra vil redusere strekningen med fem kilometer og reisetiden med sju minutter.

Mellom Betna og Stormyra er det to strekninger som allerede er utbedret, E39 Hestnes–Leirvika (åpnet i 1993) og E39 Renndalen-Staurset (åpnet i 2010). De tre gjenstående delstrekningene er derimot dårlig egnet som europaveg på grunn av smal vegbane uten gul midtlinje, mange krappe svinger og mange avkjørsler.

En ny og utbedret strekning med sammenhengende god standard vil gi bedre trafikksikkerhet og framkommelighet, samt større forutsigbarhet for trafikantene.

Dagens veg går også gjennom flere tettsteder, blant annet Liabø og Vinjeøra. Her vil det bli bedre bo- og miljøforhold og tryggere ferdsel for gående og syklende på lokalvegnettet.

HAV Group har designet fergene til Fjord1 og skal levere elektriske og autonome system og funksjoner. Fergene skal inn på E39 Lavik-Oppedal i september 2026.
Les også

Fjord1: : Velger Tyrkia som byggested for selvkjørende ferger

Totalt fire entrepriser

Invitasjon til prekvalifisering for prosjektering og bygging av ny E39 Betna-Hestnes (12,8 kilometer) vil bli lyst ut i løpet av sommeren. Dette delprosjektet er en totalentreprise, der entreprenør er ansvarlig for både prosjektering og bygging. I utførelsesentrepriser er det Statens vegvesen som utfører prosjekteringen.

Denne anskaffelsen vil også gjennomføres i to faser med forhandling og forutgående prekvalifisering. Fristen for levering av tilbud vil være over nyttår, i januar 2021.

E39 Staurset-Stormyra (8,2 kilometer) planlegges lyst ut som en utførelsesentreprise sommeren 2021. Støytiltak for bolighus på hele strekningen vil lyses ut som en egen entreprise våren/sommeren 2023.

Entreprenøren skal bygge dette kompliserte tunnelområdet i fjellet under Kvitsøy.
Les også

Implenia/Stangeland: Skal bygge komplisert Rogfast-tunnel for seks milliarder

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.