IKT

Tromsøs Teraflop

Begivenheten blir behørig markert og sendt "live" på nettet. Målet er å få hele clusteret av hardware og software på plass og i gang i løpet av 24 timer.

Klokka 10 i formiddag begynte operasjonen. Selv om det nye anlegget vil være det største i sitt slag i Norge, har tungregnegruppa ved UiTø satt som mål at det skal være i operasjonell drift i løpet av 24 timer fra de 5 skapene trilles på plass i maskinhallen.

Itanium2-clusteret er levert av IT-partner Tromsø og HP Norge,som fikk tilslaget i skarp konkurranse med IBM og AMD Opteron.

UiT har i dag et mindre Itanium2 cluster i drift, og ved hjelp av det prisbelønte driftssystemet ROCKS vil clusteret bli utvidet fra 22 til 204 prosessorer uten at det eksisterende utstyret trengs å stoppes, skriver UiT i en pressemelding.

Forskere innen kjemi, geofag, biologi og fiskerifag står klare til å ta i bruk den nye tungregneressursen, som i 2005 vil bli tilbudt til forskere over hele landet. Oppgaver som står i kø på dagens anlegg vil fortløpende bli overført til de nye nodene i clusteret.

For mer informasjon om installasjonen og live web-cast se: http://uit.no/itavd/HPC-News/1909

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.