KARRIERE

Trivdes på asfaltgølvet

Liv Kari Hansteen (40), administrerende direktør i RIF, har ikke finmotorikken inne. Men asfaltarbeid fikser hun.
Liv Kari Hansteen (40), administrerende direktør i RIF, har ikke finmotorikken inne. Men asfaltarbeid fikser hun. Bilde: Joachim Seehusen

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg?

Hvis jeg ikke kunne vært administrerende direktør i RIF, ville jeg nok gått tilbake til faget mitt – å være byplanlegger. Jeg trives godt med å jobbe tverrfaglig og i grensesnittet med ulike aktører – både privat og offentlige. Det gir stor glede å kunne bidra til verdiskapning og løse komplekse oppgaver som kan komme befolkningen til gode.

Hvilket yrke kunne du absolutt ikke ha tenkt deg?

Tannlege. Jeg ville nok ikke trives så godt med å jobbe innenfor et avgrenset område. Finmotorikk er vel heller ikke min styrke.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Tiden som anleggsarbeider på E18 ga nyttige erfaringer i forhold til å jobbe på "gølvet". Som kommuneplanlegger i Horten kommune hadde jeg en flott sjef som jeg lærte mye av. Som seksjonsleder i BanePartner og senere stabssjef i Jernbaneverket, var det et privilegium å kunne ha så mange flotte ansatte. Det var mye positiv energi og arbeidsglede. Det var et arbeidsmiljø der man gjorde hverandre gode.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Som nasjon kan vi ikke nøye oss med å være gode nok, vi bør ha ambisjoner om å bli best. Vi trenger mer innovasjon, bedre skoler og flere unge som velger realfag. BAE- næringen trenger en samlet politikk for hva vi vil og hvilke ambisjoner vi har for det som bygges. Kostnader og tid er stadig fremme, men jeg savner en diskusjon om kvaliteten på det som bygges. DYD

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.