MOBIL

Trippellansering hos Nokia

Kan du gjette hvilken plattform Nokia 600, 700 og 701 kjører på?

24. aug. 2011 - 16:13

Nokia kjørte i dag storlansering og viste frem tre nye telefoner: Nokia 600, 700 og 701.

Felles for alle modellene er at de kjører på den aller nyeste Symbian-versjonen, Symbian Belle, som også ble lansert i dag.

Dette kom ikke som noen overraskelse, da vi allerede i går fikk klare indikasjoner på hva som ventet.

Se video og les mer om Symbian Belle >>

Av de tre nye telefonene ser det foreløpig ut som det kun er Nokia 700 som kommer til Norge.

Nokia 700Nokia 700 

Nokia 700 blir en av de minste smarttelefonene på markedet, med sine 96 gram. Dette er tre gram mindre enn Sony Ericssons nylanserte Xperia Mini. Den skal også være "den mest økovennlige" smarttelefonen fra Nokia til nå.

Telefonen har fått en AMOLED-skjerm med en størrelse på 3,2 tommer, og kjører på Nokias standardoppløsning, altså 640 x 360 piksler.

Under skallet finner du det du forventer av teknologi i en moderne smarttelefon: Wi-Fi 802.11b/g (ikke n-støtte(, Super-3G med nedlastningshastigheter på opp til 14.4 Mbps (5.76 opp), Bluetooth 3.0 og A-GPS.

I tillegg har den fått NFC-støtte, noe som er i tråd med Nokias gradvis økende satsing på NFC-produkter.

Kameraet tar bilder i opp til fem megapikslers oppløsning og kan filme i 720p. Autofokus og LED-blits er også på plass.

Nokia E7 kommer på markedet i fjerde kvartal, og vil koste 270 euro før skatter og avgifter. Du kan med andre ord forvente en utsalgspris på mellom 2000 og 2500 kroner når den kommer i butikkhyllene her til langs.

Nokia 600

 

Nokia 600

Høydepunktet i Nokia 600 skal ifølge produsenten være høyttaleren, som skal være svært kraftig. Som du kan se på bildet ovenfor har høyttaleren også fått en størrelse som understreker poenget her.

Vi snakker eller som en temmelig liten sak på drøye 100 gram og en tykkelse på 13 mm.

Ellers har den stort sett de samme spesifikasjonene som Nokia 700. Siden den ikke kommer til Norge skal vi ikke bruke mer plass på å utdype disse.

Nokia 701Nokia 701

Nokia 701 har den samme maskinvaren som 700 og 600, bortsett fra skjermen.

Nokia har nemlig fått på plass en IPS-LCD, altså samme skjermtype som brukes i LG Optimus Black. På samme måte som LG sier også Nokia at dette er "verdens lyseste skjerm".

Heller ikke denne er norgesaktuell, så vi avslutter der.

Når kommer Belle til N8, E7 og C7?

Eiere av Nokia N8, C7 og E7 fikk nettopp muligheten til å oppgradere til Symbian Anna, og når Belle nå er ute av skapet er det selvsagt verdt å spørre når denne blir tilgjengelig.

Det ser imidlertid ikke ut som om Nokia vet så mye mer enn oss her, ihvertfall ikke ut fra pressemeldingen: "Tilgjengelighet av Symbian Belle for eksisterende modeller som Nokia N8, Nokia E6, Nokia E7 og Nokia C7 vil bli kommunisert nærmere."

I den samme pressemeldingen finner du også et par interessante setninger som mest sannsynlig er en respons på pessimismen media (inkludert oss) har uttrykt i forhold til Symbians fremtid: 

"Symbian Belle følger Symbian Anna, og er den foreløpig siste i en rekke planlagte oppdateringer for Symbian-plattformen. Oppdateringene understreker den viktige rollen Symbian spiller, og fortsatt vil spille, i vår portefølje, ved siden av Windows Phone 7."

Så da er det kanskje håp for plattformen i Europa likevel, i motsetning til i USA.

Kilde: Nokia (Pressemelding)Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.