NYHETSBREV

Trippel i telekom

ABB leverer telekommunikasjon til Statoil-plattformene Aasta Hansteen, Gina Krog og Mariner

ABB leverer telekommunikasjon til Statoil-plattformene Aasta Hansteen, Gina Krog og Mariner til en verdi av 390 millioner kroner.
ABB leverer telekommunikasjon til Statoil-plattformene Aasta Hansteen, Gina Krog og Mariner til en verdi av 390 millioner kroner.
Mona StrandeMona StrandeJournalist
18. juli 2014 - 07:00

Leveransene inkluderer datanettverk, overvåkningskameraer, værtjenester, radar, navigasjon, radiosystemer og ulike kommunikasjonsbaserte sikkerhetssystemer. ABB setter produkter og systemer sammen i en helhetlig telekommunikasjonsløsning, etter Statoils krav til design og dokumentasjon.

Les om: Sikkerhetsbrytere fra ABB er berøringsfrie

Første gang

Mariner og Gina Krog blir bunnfaste plattformer med stålunderstell, hvor topsidemodulene blir bygget ved Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME). Aasta Hansteen er en sylindrisk, såkalt SPAR-plattform, som for første gang blir brukt på norsk sokkel. Topsidemodulen skal bygges av Hyundai Heavy Industries. ABBs leveranser vil pågå ut 2015.

Les om: Målestasjonens livsforløp stod i sentrum under NFOGMs temadag

390 millioner

Totalverdien på kontraktene er på 390 millioner kroner. De kommer i tillegg til eksisterende rammeavtale med Statoil for modifikasjon og vedlikehold av telekommunikasjonssystemer alle norske offshoreinstallasjoner hvor selskapet er operatør.

Totalverdien på kontraktene er på 390 millioner kroner. De kommer i tillegg til eksisterende rammeavtale med Statoil for modifikasjon og vedlikehold av telekommunikasjonssystemer alle norske offshoreinstallasjoner hvor selskapet er operatør.ABB leverer telekommunikasjon til Statoil-plattformene Aasta Hansteen, Gina Krog og Mariner til en verdi av 390 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.