Trippel i telekom

ABB leverer telekommunikasjon til Statoil-plattformene Aasta Hansteen, Gina Krog og Mariner

Trippel i telekom
ABB leverer telekommunikasjon til Statoil-plattformene Aasta Hansteen, Gina Krog og Mariner til en verdi av 390 millioner kroner.

Leveransene inkluderer datanettverk, overvåkningskameraer, værtjenester, radar, navigasjon, radiosystemer og ulike kommunikasjonsbaserte sikkerhetssystemer. ABB setter produkter og systemer sammen i en helhetlig telekommunikasjonsløsning, etter Statoils krav til design og dokumentasjon.

Les om: Sikkerhetsbrytere fra ABB er berøringsfrie

Første gang

Mariner og Gina Krog blir bunnfaste plattformer med stålunderstell, hvor topsidemodulene blir bygget ved Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME). Aasta Hansteen er en sylindrisk, såkalt SPAR-plattform, som for første gang blir brukt på norsk sokkel. Topsidemodulen skal bygges av Hyundai Heavy Industries. ABBs leveranser vil pågå ut 2015.

Les om: Målestasjonens livsforløp stod i sentrum under NFOGMs temadag

390 millioner

Totalverdien på kontraktene er på 390 millioner kroner. De kommer i tillegg til eksisterende rammeavtale med Statoil for modifikasjon og vedlikehold av telekommunikasjonssystemer alle norske offshoreinstallasjoner hvor selskapet er operatør.

Totalverdien på kontraktene er på 390 millioner kroner. De kommer i tillegg til eksisterende rammeavtale med Statoil for modifikasjon og vedlikehold av telekommunikasjonssystemer alle norske offshoreinstallasjoner hvor selskapet er operatør.ABB leverer telekommunikasjon til Statoil-plattformene Aasta Hansteen, Gina Krog og Mariner til en verdi av 390 millioner kroner.