SAMFERDSEL

Tretten bru åpner fredag

Den midlertidige brua over Lågen og E6 på Tretten åpnes for trafikk klokka 10 fredag 30. juni. 

Tretten bru kollapset uventet 15. august i fjor. Fredag står derimot en ny midlertidig bru klar til bruk for både myke trafikanter og kjøretøy.
Tretten bru kollapset uventet 15. august i fjor. Fredag står derimot en ny midlertidig bru klar til bruk for både myke trafikanter og kjøretøy. Foto: Heiko Junge/NTB
30. juni 2023 - 08:12

– Brua åpnet for myke trafikanter den 23. juni. Fra 30. juni kan kjøretøy med totalvekt inntil 60 tonn også kjøre på brua, som binder sammen øst- og vestsiden av tettstedet Tretten, opplyser Innlandet fylkeskommune i en pressemelding.

Planleggingen av ei erstatningsbru for den som falt ned på Tretten 15. august i fjor, startet kort tid etter brukollapsen. Den midlertidige brua er bygget for å tåle samme type trafikk som brua som tidligere sto på fylkesvei 254.

Vegdirektoratet har godkjent planene for brua etter like strenge regler som om det var ei permanent bru, opplyser fylkeskommunen.

Den opprinnelige brua kollapset plutselig tidlig om morgenen 15. august i fjor. En lastebil og en personbil var på brua da det skjedde, men ingen ble fysisk skadd.

Brukollapsen er anslått å koste minst 300 millioner kroner. Arbeidet med å lage en midlertidig løsning startet i november i fjor.

En personbil ble stående fast på brua da den kollapset 15. august 2022.
Les også

Havarikommisjonen: Tretten bru burde vært stengt etter kontroll i 2016

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.