KARRIERE

Trenger 1800 ingeniører i året

Staten går mot en eldrebølge, og kommer til å trenge over 1800 ingeniører hvert år fremover, ifølge rapport.
Staten går mot en eldrebølge, og kommer til å trenge over 1800 ingeniører hvert år fremover, ifølge rapport. Bilde: colourbox.com
Stein Jarle Olsen
7. des. 2009 - 08:20

Staten trenger å ansatte rundt 21.500 personer i året de nærmeste årene, går det frem av en ny rapport fra en arbeidsgruppe nedsatt av Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

Mange ingeniører

Blant disse finner vi 1840 teknologer og ingeniører.

Bare i Vegvesenet er rundt 35 prosent av de drøyt 5.000 ansatte 55 år eller eldre og kan komme til å gå av med pensjon i løpet av få år.

Men konkurransen om arbeidstakerne er stor. Mange slutter etter bare få år i det offentlige for bedre betalte jobber i privat næringsliv.

Verktøy

Statens personaldirektør Siri Røine sier til Aftenposten at det viktigste er å styrke statens omdømme som en attraktiv og mangfoldig arbeidsplass.

– Samtidig er vi opptatt av å skape gode verktøy og metoder for å rekruttere riktig personell. Her foreslår gruppen å opprette en egen internettportal, som skal forenkle søkeprosessen, sier hun.

– Tannløst

Leder Knut Aarbakke i fagforeningen Akademikerne har lest rapporten, og mener det er håpløst å legge så lite vekt på lønn som staten gjør.

– Staten er en storforbruker av akademisk arbeidskraft. Og to ting er viktige for alle de medlemmene våre som jobber i denne sektoren; lønn og arbeidsvilkår, med særlig vekt på gode, sterke fagmiljøer. Da er det ufattelig tannløst å lage en statlig rekrutteringsstrategi på 90 sider og avfeie lønnsspørsmålet med at lønn hører hjemme i hovedavtalen, sier han til Aftenposten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.