PROSJEKTERING

Tre tungt belastede trafikklokk i Oslo trenger en ansiktsløftning

Tunneler er de ikke, men det blir en slags mini-tunnelrehabilitering.

E18 Bygdøylokket.
E18 Bygdøylokket. Foto: Jan Petter Lynau/VG/Scanpix
18. mars 2019 - 11:01

Tre tungt trafikkerte konstruksjoner i Oslo må oppgraderes. Nå søker Vegvesenet etter rådgivere som kan ta seg av kartlegging, detaljprosjektering og oppfølging under byggingen.

De tre konstruksjonene er så korte at de nærmest er en slags kulverter, men det blir jo et litt spinkelt begrep for veger med ÅDT på mellom 70.000 og 80.000. Vegvesenet kaller dem tunnellokk. Vi velger å kalle dem trafikklokk.

De tre lokkene ligger på Ring 3 i Oslo (Storolokket) og E18 i Oslo (Bygdøy- og Sjølystlokket).

Mini-tunnelrehabilitering

– Her må det gjøres en vedlikeholdsjobb. Det er ikke store prosjekter sammenlignet med tunnelrehabiliteringene vi har hatt i Oslo-området. Men selv om det er korte strekninger, så skal de passe inn i andre tidsplaner som vi har, og dermed må de tas etter hverandre, sier prosjektleder Anne Orheim i Vegvesenet til Veier 24.

– Vi har gjort en kartlegging av tilstanden som har avdekket litt problemer med betongen. Dessuten trengs det oppgradering av brannsikringen, og for elektroteknikken er det på tide med en fornying. Ny belysning, nyttkabeloppheng og ny lysstyring, blant annet. Ved Storolokket skal også noen støydempende plater fjernes, og vi skal vurdere andre tiltak, forteller Orheim.

Arbeidet deles i to kontrakter

Selve arbeidet deles i to entrepriser, en for Storo, en for Sjølyst/Bygdøy.

– Vi regner med å lyse ut selve arbeidet på Storo høsten 2020, og de to andre samlet på våren 2021, forteller hun.

Men først skal det altså hentes inn et rådgiverfirma til å ta seg av prosjekteringen og oppfølgingen. ÅDT for strekningene er forholdsvis spenstige tall: drøye 80.000 for E18 ved Bygdøy- og Sjølystlokket, og knapt 70.000 på Ring 3 ved Storolokket.

– Befaring må skje på nattetid på grunn av trafikkavviklingen. En viktig del av jobben for konsulenten blir å finne ut hvordan jobben skal løses med så omfattende , sier Orheim.

Interesserte konsulenter har frist på seg til 3. mai med å gi tilbud.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.