ENERGI

Tre toppsjeffavoritter i Equinor har vært involvert i omstridte utenlandssatsinger

Favoritter til å ta over etter konsernsjef Eldar Sætre, når han går av. 

Diskusjonen om hvem som skal etterfølge Eldar Sætre (t.v.) som konsernsjef i Equinor er i gang. Styreleder Jon Erik Reinhardsen (t.h.)
Diskusjonen om hvem som skal etterfølge Eldar Sætre (t.v.) som konsernsjef i Equinor er i gang. Styreleder Jon Erik Reinhardsen (t.h.) Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
15. juni 2020 - 07:52

De tre favorittene til å etterfølge Eldar Sætre når han går av som konsernsjef i Equinor, har alle vært sentrale i selskapets prosjekter i USA og Canada.

Irene Rummelhoff og Torgrim Reitan har hatt viktige roller i satsingen i USA, der selskapet har tapt 200 milliarder kroner, mens Lars Christian Backer har vært sentral i oljesandsatsingen i Canada, skriver Dagens Næringsliv.

– Internt anses de som de fremste til å etterfølge Eldar Sætre når han går av. Spørsmålet er nå om uroen rundt Equinor vil lede til at eierne ønsker et nytt blikk på hele selskapet, sier hovedtillitsvalgt Bjørn Asle Teige i fagforeningen Safe.

Anne Gjøen, analytiker i Handelsbanken Capital Markets, tror Torgrim Reitan er mindre aktuell etter saken om Equinor i USA.

Hun mener Irene Rummelhoff er favoritt til å ta jobben når 64 år gamle Sætre går av.

Tirsdag offentliggjorde Equinor at selskapet har hyret inn revisjonsselskapet PwC for en gjennomgåelse av den amerikanske og den internasjonale virksomheten i selskapet.

Det blir ikke storstreik i byggebransjen.
Les også

Unngår storstreik

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.