MOBIL

Tre supre apps for studenter

ANDROID-APPS: Du er tre apps unna å bli en bedre student.

8. sep. 2011 - 17:36

Hvordan hente appene?

Du kan hente ned appene i denne artikkelen på tre måter:

1. Søk opp app-navnet fra Android Market-appen på telefonen din
2. Gå til market.android.com fra PC-nettleseren og installer derfra
3. Scann QR-koden i bildene med telefonen din
Les hvordan du bruker QR-koder

Nå har det gått noen uker siden studentene igjen inntok universiteter og høyskoler rundtomkring i landet, og vi tipper at ihvertfall noen av dere begynner å komme på beina igjen etter fadderdagene.

Og da er det på tide å få litt struktur på hverdagen. Det gjør du selvsagt ved å laste ned noen apps.

I denne guiden har vi tatt for oss noen særdeles bra Android-apps for studenter. 

Siden du som leser dette blåste halve studielånet i fadderuken, resten på depositum til kollektivet og fremdeles ikke har kjøpt bøker har vi utelukkende holdt oss til apps som er gratis.

1. Homework

Det viktigste du gjør som student er å holde en viss struktur på saker og ting. Og til dette formålet er Homework perfekt.

Homework er et alt-i-ett-verktøy som gir deg alt du trenger for å få kontroll over forelesninger, hjemmeoppgaver, eksamener og feriedager.

Det vi liker best med appen er at den kan skreddersys for å passe alle tenkelige studieplaner. Her kan du for eksempel sette standardvarighet på forelesningene dine, slik at du slipper å sette klokkeslett manuelt når du fyller inn timeplanen din.


Homework er et ypperlig verktøy for å holde styr på forelesninger, hjemmeoppgaver og pensum.

Du kan også velge om timeplanen skal gjentas hver uke eller om du vil fylle inn fagene fortløpende. Hvert fag kan tildeles en egen farge.  Under hvert fag kan du også føre opp kontaktperson med tilhørende telefonnummer og e-postadresse.

Istedenfor å gå gjennom hver minste funksjon i denne appen velger vi å heller anbefale deg å bruke null kroner på å hente den ned fra Android Market.

2. Evernote

Å lese, skrive og miste notater er en naturlig del av studenttilværelsen, og da er det på sin plass å hente ned en notat-app.

Og den beste notat-appen du finner i dag heter Evernote.

Det som gjør denne appen så genial er at den kan installeres på så godt som alle plattformer, enten det er snakk om PC eller mobil. Dette gjør at du kan ha én klient på mobilen, én på laptopen og én på den stasjonære PCen hjemme.

Når du oppretter nye notater vil endringene lagres på en server, som igjen synkroniseres med alle apparatene du har installert appen på.

Når du i tillegg kan bruke Evernote direkte i en vanlig nettleser har du i praksis alltid tilgang til oppdaterte notater.

Selve notatfunksjonen i seg selv er også omfattende, og du kan inkludere både bilder, tekst og lydopptak i hvert enkelt notat.

Vi har i det store og det hele ingenting negativt å si om Evernote, som er en app vi bruker flittig i hverdagen, selv om vi ikke er studenter.

3. Alarm Clock Xtreme

Når man lever studentlivet er det fort gjort å plutselig være våken halve natta, og da er det ikke uvanlig å forsove seg.

Vi antar at det er flere enn oss som har lært seg å bruke slumrefunksjonen i søvne.

Med Alarm Clock Xtreme kan du gjøre morgenstunden hakket mer interessant. Dette er enkelt og greit en vekkerklokke-app som tvinger deg til å utføre oppgaver før du får lov å aktivere slumrefunksjonen eller slå av alarmen.


Alarm Clock Xtreme er den mest sadistiske vekkerklokken du får til mobilen i dag.

Om morgentrettheten er av mindre alvorlig grad, og problemet ditt hovedsaklig er at du slår av alarmen i søvne, holder det mest sannsynlig å velge et enkelt regnestykke som må løses.

Dersom du trenger litt mer sving på de små grå før du får beina på gulvet kan du stille opp både vanskelighetsgrad og antall regnestykker som må i land før alarmen slås av.

Én ting er å slumre i ti minutter. Noe helt annet er å deaktivere alarmen og risikere å våkne klokken ett. Dette har utviklerne av appen tenkt på, og lagt inn en funksjon som krever at du beveger deg i et selvvalgt tempo før du får slått den av. Her brukes GPS-funksjonen, noe som betyr at du må befinne deg utendørs før du kan bli kvitt alarmen.

Og om du velger å gå inn og legge deg igjen etter den oppgaven så er det faktisk ikke vekkerklokken som er problemet. 

LES OGSÅ:

Tre apps som gjør deg smartere

Denne appen lar deg ringe gratis

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.