Verdi i avfallet: Gjenvinning av plast

Tre store feil stopper gjenvinning: Nå tar matbransjen grep

Kina har sagt stopp og Europa må håndtere plasten sin selv. Men mye emballasje er umulig å sortere. Nå tar produsentene grep.

På avfallssorteringsanlegget på Klemetsrud i Oslo sorteres posene etter farge og vekt. Dersom produsentene var flinkere til å lage gjenvinnbare produkter, ville mer plast kunne smeltes om og brukes på nytt.
På avfallssorteringsanlegget på Klemetsrud i Oslo sorteres posene etter farge og vekt. Dersom produsentene var flinkere til å lage gjenvinnbare produkter, ville mer plast kunne smeltes om og brukes på nytt. (Foto: Morten Brakestad)
EKSTRA

Kina har sagt stopp og Europa må håndtere plasten sin selv. Men mye emballasje er umulig å sortere. Nå tar produsentene grep.

Er potetgullposer og kaffeposer plast eller metall? Dessverre er de ofte begge deler, og ender derfor opp med å brennes i stedet for å bli til ny plast. 

Få tilgang til alle artikler og mer med TU Ekstra

  • Ubegrenset tilgang til tu.no og digi.no
  • Historisk arkiv: Teknisk Ukeblad fra 1854 til i dag
  • Rabatt på konferanser

månedlig

235,-
Kr 55 per uke Bestill

årlig

1 990,-
Kr 39 per uke Prøv 1 måned for 1 kr
Én måned gratis
Abonnementet autofornyes og kan sies opp når som helst
Bedrift eller organisasjon? Få tilbud her
NITO- og Tekna-medlemmer får 50% rabatt på årsabonnement

Vanlige spørsmål

Jeg er Nito- eller Tekna-medlem. Hvorfor får jeg ikke logget inn?

Tu.no er ikke tilknyttet Tekna eller Nitos medlemsbaser. Du må registrere en ny brukerkonto på tu.no.

Jeg er Nito- eller Tekna-medlem. Hvordan får jeg rabattert pris?

Etter at du har laget en brukerkonto på tu.no og logget inn kan du legge inn ditt medlemsnummer og få 50 % rabatt.

Kan jeg få tilsendt faktura til min arbeidsgiver?

Ja. Ved kjøp av årsabonnement tilbyr vi bedriftsfaktura.

Vil abonnementet automatisk fornye seg etter gratisperioden?

Ja. Abonnementet fornyes automatisk. Du kan når som helst skru av automatisk fornyelse.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå