NTNU

Tre personer til sykehus etter lekkasje av giftig gass på NTNU

Tre personer er sendt til sykehus etter en lekkasje av giftig gass ved NTNU Gløshaugen. Bygget er evakuert, men situasjonen er nå under kontroll. 

Det oppsto tirsdag en gasslekkasje ved NTNU Gløshaugen i Trondheim.
Det oppsto tirsdag en gasslekkasje ved NTNU Gløshaugen i Trondheim. Tuva Strøm Johannessen
9. nov. 2021 - 15:36

– Det har vært en gasslekkasje. Vi har evakuert et bygg og brannvesenet er inne på stedet med to røykdykkere, sier alarmoperatør ved 110-sentralen, Gunnar Sundli, til Nidaros.

Både brannmannskaper og ambulanse er på stedet.

Ifølge alarmoperatør Lill Overvik Fallrø har brannvesenet vært inne i bygget og fått kontroll på situasjonen.

– Vi har vært inne med en kjemikaliedykker og en ekspert fra NTNU. Vi får ingen utslag på gassmålerne og har kontroll på situasjonen, sier hun klokken 14.20.

Tilstanden til de tre som er sendt til sykehus, er ikke kjent. I tillegg er det flere andre som får helsehjelp i ambulanse på stedte, opplyser operasjonsleder Kirsten Bergstrøm til VG.

Ifølge Sundli er det fosfingass som har lekket ut. Den er både brannfarlig og helseskadelig, sier han.

– Det er meldt om en mindre gasslekkasje. Prosedyrene er slik at når en gasslekkasje oppdages, så må bygget evakueres, sier Sundli til Adresseavisen.

Det er uvisst hvordan lekkasjen har oppstått, men ifølge dekan Øyvind Weiby Gregersen ved Fakultet for naturvitenskap skjedde gasslekkasjen i en kjemihall i tilknytning til realfagsbygget på Gløshaugen.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.