RIKSVEI 3/25

Tre måneder før planen: Nye riksvei 3/25 åpnes med smittevennlig bilkortesje

Alle som vil inviteres til å delta.

Torsdag kan du få være blant de aller første som kjører på denne asfalten. Da åpner nye riksvei 3/25 mellom Elverum og Løten.
Torsdag kan du få være blant de aller første som kjører på denne asfalten. Da åpner nye riksvei 3/25 mellom Elverum og Løten. Foto: Statens vegvesen
28. juli 2020 - 13:57

Torsdag 30 juli åpnes nye riksvei 3/25 i Løten og Elverum. Det er tre måneder tidligere enn det som var planen da anleggsarbeidene på OPS-prosjektet startet i 2018. De 27 kilometerne med to-, tre- og firefelts vei er blitt bygget på snaue 26 måneder, og det er ny rekord for Statens vegvesen.

Av hensyn til smittevern vil selve åpningsseremonien kun være forbeholdt inviterte gjester, men alle som har lyst og anledning er velkommen til å delta i veteranbil- og publikumskortesjen, skriver Vegvesenet i en melding.

Vis mer

– De som vil delta må kjøre inn på nyveien fra krysset vest for Brenneriroa. Her blir det åpnet kl. 15.30, og vaktfolk vil organisere kortesjen, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Taale Stensbye.

Han håper mange vil benytte anledningen til å være blant de aller første som kjører på den nye veien.

Selve åpningsseremonien skal foregå ved den nye kontrollstasjonen på Ånestad, og det er statssekretær Ingelin Noresjø fra Samferdselsdepartementet som skal stå for den offisielle åpningen.

Før det skjer, blir det taler ved vegdirektør Ingrid Dahl Hovland, fylkesordfører Even Aleksander Hagen og ordførerne i Løten og Elverum, Marthe Larsen Tønset og Lillian Skjærvik. Regionsjef i Norges Lastebileierforbund, Guttorm Tysnes, og konsernsjef i Skanska, Ståle Rød, slipper også til.

Hele åpningsseremonien overføres for øvrig direkte på Elverumsradioen på FM 99,3 eller DaB.

– Det betyr at de som vil kan få med seg det seremonielle som skjer, uansett om de befinner seg i bilkortesjen eller andre steder, sier Taale Stensbye.

Oppdraget om oppgradering av Nappstraumtunnelen i Lofoten må lyses ut på nytt.
Les også

Statens vegvesen: Avslutter kontrakt med Skanska

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.