MOBIL

Tre håpløse mobilegenskaper

Mobilprodusentene har gjort mye riktig de siste årene, men det har heller ikke vært mangel på idiotløsninger. Her er vår topp tre-liste over håpløse mobilfunksjoner.

1. feb. 2011 - 13:14

Av alle elektroniske produkter er nok mobiltelefonen det som har forandret seg mest de siste ti årene. Fra å være en sak du ringte med, kan mobilen din i dag ta roller som musikkspiller, internett-terminal, videospiller, vekkerklokke, PDA, spillmaskin og GPS - i tillegg til en uendelig liste andre bruksområder gjennom et stadig større app-utvalg.

I løpet av denne utviklingen har det naturligvis dukket opp en hel del håpløse løsninger, og noen av disse løsningene eksisterer den dag i dag (men heldigvis i mindre grad enn tidligere).

Vi har vært borte i en hel del telefoner de siste årene, og har dermed sett det meste av idiotiske mobilegenskaper. Her er våre tre soleklare "favoritter":

1. Musikk som ikke stopper når du drar ut lydkabelen


KONSERT:
Telefoner som fortsetter å spille musikk over høyttaler når du drar ut headsettet gir deg den oppmerksomheten du fortjener.

Vi hører ofte på musikk når vi spankulerer rundt på offentlige steder.  Rimi, for eksempel. Når vi er ute blant folk hender det ikke sjelden at vi treffer noen vi kjenner, og da er det naturlig å stoppe musikken og slå av en prat.

Å fiske frem telefonen fra lommen, slå av tastelåsen, åpne musikkspilleren (om denne kjører i bakgrunnen, som den oftest gjør) for så å slå av musikken, tar fort ti sekunder.

Siden vi synes denne ventetiden er i lengste laget før vi kan innlede en dannet samtale, blir løsningen i de aller fleste tilfeller den samme som da vi gikk rundt med bærbare CD-spillere: Vi drar ut lydkabelen.

Og det er her ting gjerne blir interessant. Enkelte mobilprodusenter har nemlig fått det for seg at den eneste riktige responsen på et frakoblet hodesett er å aktivere høyttaleren - som selvfølgelig står innstilt på full styrke.

Å  få æren av å underholde den sure køen foran kassen med det nyeste av Justin Bieber er i bunn og grunn en utakknemlig jobb, og gjør de de ekstra hundrelappene du punget ut for et lydtett headsett ekstra bitre.

Denne situasjonen oppstår heldigvis ikke med samme hyppighet som tidligere, så det er tydelig at mobilprodusentene har  tatt til vettet.

Neste side: Batteriet er snart tomt for strøm - tøm det fort som fy! »
Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.