MOBIL

Tre grep som forbedrer Sony Ericsson X10 Mini

Sony Ericsson X10 Mini er en fantastisk telefon, men du kan fremdeles gjøre endringer som forbedrer den.

27. mai 2010 - 15:17

Slik får du programmer

For å hente ned programmene som er omtalt i denne artikkelen åpner du Android Market i telefonens hovedmeny, og søker på programnavnet.

Noe av det som er morsomst med en ny Android-telefon, er utvalget av gratisprogrammer du finner på Android Market. Her finnes det noe for enhver smak, og du kan både få nye funksjoner og bedre utgaver enn det som allerede er forhåndsinstallert på telefonen.

Vi testet nylig Sony Erisson Xperia X10 Mini, som er en helt ypperlig telefon. Men det betyr ikke at du selv kan gjøre grep for å forbedre den ytterligere.

Aktiver fulltastatur

For å aktivere et vanlig fulltastatur på telefonen gjør du følgende:

  • Gå til innstillingsmenyen
  • Huk av for “Skandinavisk skjermtastatur”
  • Åpne meldingseditoren, hold fingeren over feltet der det står “Skriv melding” i et par sekunder
  • Velg “Inndatametode” og huk av “Skandinavisk skjermtastatur”

Dette bytter ut det vanlige alfanumeriske tastaturet på telefonen med et fulltastatur. Om dette er noe å anbefale, kommer an på hvor små fingre du har, og hvor presis du er når du trykker. Et fulltastatur på en 2,55 tommers skjerm har, ikke helt uventet, fantastisk små taster.

Hent programvare

Det finnes som nevnt et lass med programvare du kan laste ned til X10 Mini. De to programmene nedenfor er det første du bør hente.

Handcent SMS

Handcent SMS er et program som har fått en stor tilhengerskare blant Android-brukerne. Dette er et alternativ til den originale SMS-editoren, og har flere innstillingsmuligheter.

Handcent SMS viser meldinger i en trådet samtale, og du kan tilpasse alt fra farger til fasong på meldingskorrespondansen din. Vi hadde også problemer med landskapsvisning i den originale meldingseditoren i X10 Mini, et problem Handcent SMS fikset.

Om du installerer Handcent, er det anbefalt å deaktivere varslinger fra den innebygde meldingsprogramvaren i telefonen, da det er irriterende å få dobbelt opp av alt hver gang du mottar en melding.

Advanced Task Killer

Du skal i utgangspunktet ikke trenge å avslutte programmer i Android, noe du kan lese mer om i denne artikkelen. Men det finnes unntak. Til tross for at X10 Mini stort sett er sprek som en fole, hender det at den begynner å hakke litt. Dette skjer for eksempel etter at du har brukt Exchange-programmet RoadSync.

I slike tilfeller er Advanced Task Killer et svært hendig verktøy. Dette programmet lar deg stoppe alle programmer som kjører, slik at alt går smidig igjen.

Om du har egne anbefalinger til programvare for X10 Mini, eller andre Android-telefoner for den saks skyld, er det bare å legge igjen en melding i feltet nedenfor!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.