MOBIL

Tre gode kjøp til under 3000 kroner

Budsjett på 3000 kroner? Her er ett bra alternativ med hver av de store plattformene.

15. jan. 2013 - 13:44

Dersom du skulle være blant dem som er skuffet fordi du ikke fikk mobil til jul, eller enda verre - fikk en telefon du hater, er det muligens på tide å begynne å kikke på hva som befinner seg der ute.

Vi har for anledningen hentet frem noen gode telefoner til under 3000 kroner. Siden de fleste allerede har et forhold til en av de største plattformene har vi tatt med én telefon med henholdsvis Android, Windows Phone 8 og iOS. Vi har brukt prissammenligningstjenesten Prisjakt.no for å hente ut prisene.

Android - LG Optimus 4X HD

Laveste pris: 2689 kroner + frakt (sjekk oppdatert pris hos prisjakt.no)LGs første firekjernetelefon har fallt kraftig i pris siden lanseringen i fjor vår.

LGs Optimus 4X er en knakende god Android-telefon som kom på markedet på vårparten i fjor. Denne telefonen kjører på Nvidias Tegra 3-systembrikke, noe som betyr at den har massevis av kraft i både prosessor og grafikkmaskinvare. 

Telefonen har også en stor skjerm, og kjører ut en oppløsning på 1280 x 720 piksler, noe som gir et svært skarpt bilde.

I likhet med de fleste andre produsenter har LG lagt sitt eget menysystem på toppen av Android-plattformen: Optimus UI 3.0. Dette er både oversiktlig og enkelt å bruke, og har mange smarte løsninger.

Det som til syvende og sist er grunnen til at vi tar med akkurat denne modellen fremfor enda sterkere telefoner, er at prisen nesten er halvert siden den kom på markedet. Her får du med andre ord mye for pengene.

LES OGSÅ: Test av LG Optimus 4X HD

Windows Phone 8 - HTC 8S

Laveste pris: 2295 kroner + frakt (sjekk oppdaterte priser hos Prisjakt.no)Liten, pen og rimelig.

Windows Phone 8-krigen er forlengst i gang, og vi får stadig flere telefoner å velge mellom. Og mens for eksempel Lumia 920 kan skilte med LTE-støtte og alt av teknologi, er den langt fra en rimelig ervervelse.

LES OGSÅ: Dette trenger du vite om LTE

Dersom du vil holde budsjettet på et fornuftig nivå er Windows Phone 8S by HTC et bra valg. Denne telefonen er liten, pen og sprek, og koster i skrivende øyeblikk rett rundt 2300 kroner.

Prisen vil kanskje spesielt være avgjørende for de som ikke har vært borte i Windows Phone før, og som leter etter en rimelig inngang til Microsoft-universet.

LES OGSÅ:

Alt om HTC 8S

Slik kommer du i gang med Windows Phone 8

 iOS - Apple iPhone 4 (8 GB)

Laveste pris: 2890 kroner (sjekk oppdaterte priser hos Prisjakt.no)iPhone 4 holder fremdeles mål.

Først av alt: Ja, vi er klar over at iPhone 4 kom på markedet for drøyt 2,5 år siden, så her snakker vi ikke om ferske saker.

Samtidig vet vi at mange der ute synes Apple-telefonene ser fristende ut, uten å være villige til å punge ut mellom 5000 og 7000 kroner for den aller nyeste.

Er du i denne målgruppen kan det være en idé å se nærmere på 8 GB-varianten av iPhone 4. Denne selges i skrivende øyeblikk for 2890 kroner i Apples nettbutikk, og da er frakten inkludert.

Nå er det naturligvis slik at du velger bort en del punkter om du går for en såpass gammel telefon. Du får for eksempel ikke like bra kamera som nyere versjoner, du får vesentlig mindre maskinvarekraft, tregere internetthastighet i mobilnettet og en eldre Bluetooth-standard.

Men skjermen er like skarp som i de nyeste utgavene, og telefonen greier også kjøre flesteparten av appene du finner på App Store i dag.

LES OGSÅ: Er det verdt å oppgradere til iPhone 5?

Her er noen flere guider for deg som har tenkt å bytte mobil:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.