LUFTAMBULANSEN

Tre Babcock-fly tilbake i tjeneste

Tre av Babcocks ambulansefly er reparert og ble satt inn i tjeneste igjen torsdag kveld, opplyser Babcock til iTromsø.

De nye ambulanseflyene, Beech B200GT Super King Air, utenfor hangaren til Babcock i Tromsø.
De nye ambulanseflyene, Beech B200GT Super King Air, utenfor hangaren til Babcock i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, NTB Scanpix
13. des. 2019 - 13:09

Fire av Babcocks ambulansefly har vært ute av drift siden fredag på grunn av teknisk feil. Det siste av de fire flyene vil bli faset inn i løpet av helgen, melder iTromsø.

Torsdag bekreftet Norsk flyteknikerorganisasjon overfor TV 2 at flyteknikere kunne ha funnet feilen, og at forklaringen kunne ligge i håndteringen av den nye flytypen som ble tatt i bruk i forbindelse med operatørskiftet. De nye Beechcraft-flyene har kraftigere motorer og et noe annet propelloppsett.

– Flyteknikerne tror dette kan ha påvirket flyene under innflyging slik at de har krenget og gitt en opplevelse av motorsvikt, sier Andreas Sundt, som leder Norsk flyteknikerorganisasjon.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Overfor NTB presiserer mediekontakt for Babcock, Roger Solheim, at feilen er teknisk.

– Dersom Norsk flyteknikerorganisasjon tror dette handler om pilotenes måte å håndtere flyene på, så er det feil. Den tekniske feilen ble identifisert i justeringer mellom motor og propell, som gjorde at samspillet mellom disse i enkelte situasjoner ikke var optimal. Dette medførte at flyet fikk en vridning før landing. Det handler ikke om at pilotene ikke er dyktige nok, sier Solheim.

Babcock Scandinavian AirAmbulance AS vant i 2017 anbudskonkurransen om å drive ambulansefly i Norge. Selskapet overtok tjenesten etter Lufttransport AS 1. juli 2019 og skal levere luftambulansetjenester i perioden 2019 til 2030.

Staten anker lagmannsrettsdommen om pensjonsstriden i Forsvaret.
Les også

Pensjonsstriden i Forsvaret: Staten anker

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.