OLJE OG GASS

Trådløst verktøy for ekstreme forhold

Mona StrandeMona StrandeJournalist
23. aug. 2006 - 07:50

VisiWear imponerer publikum på ONS, og er klare for å imponere oljeindustrien enda mer.

Deres videokommunikasjonssystem EX 3100 skal, ifølge dem selv, gjøre underverker for alle bedrifter som trenger fjernsamarbeid.

Håndholdt problemløser

- Utstyret egner seg svært godt til å finne feil, for eksempel på oljeplattformer. Med dette systemet kan ekspertene sitte på land og følge med på en PC, mens en på stedet fører kameraet akkurat dit de ønsker det. Dette sparer våre kunder både for reise- og operasjonskostnader, samtidig som det er et stort skritt i riktig retning for effektiviseringen, skryter salgssjef Thomas Zaubi fra VisiWear.

Under ONS går han rundt med utstyret på seg: et håndholdt kamera i miniatyrformat, en belteløsning med innebygd web-server og programvare, og et headset med mikrofon og skjermvisning på det ene øyet.

EX-sertifisert

VisiWear i seg selv er ingen nyhet, men EX 3100 har store forbedringer i forhold til tidligere modeller.

Først og fremst er den EX-sertifisert. Dette betyr i praksis at VisiWear er elektronisk utstyr som både tåler og er laget for bruk i områder hvor det lett kan oppstå brann eller eksplosjoner, grunnet konsentrasjoner av brannfarlige væsker, damp, gass eller lettantennelige partikler.

I tillegg er kameraet og omkoderen du bærer i beltet både støtsikker og tåler vann.

Ikke "mørkredd"

Med video i MPEG-4-format, en oppløsning på 720x576 og opp til 5000 kbps båndbredde er alt tilrettelagt for gode bilder.

Modellen har heller ingen problemer med å vise klare bilder i dårlige lysforhold.

- Kameraet fanger opp de minste detaljer, selv om du må lyse inn i et rør eller andre steder nesten uten lys, sier Zaubi, og demonstrerer hva han mener ved å føre kameraet inn bak skilleveggene på VisiWears ONS-stand. Detaljene er fortsatt imponerende.

LAN-løsning

Ifølge administrerende direktør Christian Rokseth i VisiWear, skal ikke utstyret ha begrensninger hva rekkevidde angår.

- Man slipper de hindringene som analoge systemer har. Systemet er basert på standard trådløst LAN, så har man det slipper man å installere ekstra mottakere, sier Rokseth.

Han forteller at Phillips Petroleum, som er blant deres største kunder, kan bevege seg hvor som helst på Ekofisk-feltet uten problemer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.