T2

Trådløs lyd til mobile dingser

Logitech omfavner alle mobile dingser og vil bli høyttaleren deres.

LOGITECH MOBILE BOOMBOX: Er utstyrt med mikrofon så den kan fungere som en høyttalende telefon.
LOGITECH MOBILE BOOMBOX: Er utstyrt med mikrofon så den kan fungere som en høyttalende telefon. Bilde: LOGITECH

Det er lyd som er greia hos Logitech på IFA i år, og etter en demonstrasjon er vi imponert. Stikkordene er øretelefoner, hodetelefoner og trådløse batteridrevne høyttalere.

Det er en stund siden Logitech kjøpte selskapet Universal Ears. På IFA i Berlin lanserer selskapet merkenavnet Logitech UE til den den nye kolleksjonen for å gjøre integrasjonen komplett.

- Lyd er viktig for de lanseringene vi gjør her, men også design, kvalitet og trådløs forbindelse. Vi utnytter alle mulighetene med de nye mobile enhetene folk bruker og alt innholdet de har tilgang på i nettskyen, sier Lorenzo Mandelli fra Ultimate Ears.

Les også: Slå på lyden med lysbryteren

Ultimat i øret

Den mest imponerende nyheten er kanskje øretelefonene Logitech UE 900 Noise-Isolating Earphones.

Dette er en toppmodell med hele fire høyttalerelementer som blir tildelt hver sin del av frekvensområdet av innebygde delefiltre.

Man skulle tro at dette måtte det blir mye volum av, men faktisk ikke. Riktignok er det en liten klump utenfor øret, men den er lett og ikke i veien.

Nyheten kommer med to sett kabler. Ett sett med mikrofon og kontroller for iPhone. Den kan brukes som handsfree på en Androidtelefon også, men da virker ikke kontrollene.

Billig blir de selvfølgelig ikke, med en pris på 400 euro.

Les også: Interessant liten boks gir stor lyd

På hodet

Det er ikke bare øretelefoner Logitech vil lokke med. Selskapet kurtiserer også de som vil ha lyden på hodet.

Det kommer tre nye UE-modeller tilpasset ulike innhold i lommeboka. Felles for dem er at de kommuniserer trådløst med ukomprimert lyd over Bluetooth. Frihet fra ledning ser ut til å være det nye mantraet.

Logitech UE 9000 Headphones er toppmodellen med ladbare batterier og en lydkvalitet som vi etter en kort høreprøve høres veldig bra ut. Det skulle da bare mangle også med en pris på 350 euro.

- Vi har utstyrt disse hodetelefonene med en kraftig signalprosessor som både får det meste ut av lyden og gir oss aktiv kansellering av støy fra utsiden. Men går batteriet tom for strøm er det mulig å bruke dem med kabel direkte fra mobilen eller en annen lydenhet, sier Mandelli.

For de med mindre krav så koster den billigste modellen, Logitech UE 4000 Headphones, 100 euro

TEST: Disse får maks lyd ut av din iPhone

UE Boombox

Logitech har også løsningen om flere skal dele på lyden:

UE Boombox ser ut som en stilig reiseradio i aluminium, men er en tråløs høyttaler som kobles til nettbrett og mobiler opptil 50 meter unna.

Ikke bare en, men hele åtte dingser kan være koblet til enheten som lirer av seg tonene gjennom to basshøyttalere to diskanthøyttalere og fire passive elementer.

En rask lyttetest i et lite intervjurom her i Berlin gir et imponerende inntrykk og vi tror det vil holde seg ut på en gressplen også. I Norge skal det mobile musikkanlegget koster 1990 kroner.

Mobile Boombox

Den mobile enheten er en miniversjon i enklere materialer og med en enklere pris på 890 kroner.

Stikkord er gummiaktig plast som tåler en trøkk, to høyttalere og et passivt element. Det oppladbare batteriet som lades via microUSB holder i ti timer.

Interessant nok har Logitech utstyrt Mobile Boombox med mikrofon så den kan fungere som en høyttalende telefon. Glitrende til Skype altså.

UE 900 Noise-Isolating Earphones: Toppmodell med hele fire høyttalerelementer som blir tildelt hver sin del av frekvensområdet av innebygde delefiltre.
Interessant nok har Logitech utstyrt Mobile Boombox med mikrofon så den kan fungere som en høyttalende telefon. Glitrende til Skype altså.UE 900 Noise-Isolating Earphones: Toppmodell med hele fire høyttalerelementer som blir tildelt hver sin del av frekvensområdet av innebygde delefiltre. LOGITECH

Les også:

Ekte highend-høyttalere på billigsalg

Perfekt for flyturen  

Sony med 84-tommers 4K-TV

TEST: Prima plugger til pene priser  

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.