FORSVAR

Torsdag kommer den foreløpige rapporten om fregatt-forliset

Havarikommisjonen innkaller til pressekonferanse.

Torsdag får vi de første svarene om hva som skjedde da KNM Helge Ingstad forliste, når Havarikommisjonen legger fram sin foreløpige ulykkesrapport.
Torsdag får vi de første svarene om hva som skjedde da KNM Helge Ingstad forliste, når Havarikommisjonen legger fram sin foreløpige ulykkesrapport. Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix
27. nov. 2018 - 17:53

Torsdag ettermiddag vil Havarikommisjonen presentere en foreløpig rapport etter fregattforliset i Øygarden natt til 8. november, og kommisjonen sendte i ettermiddag ut invitasjon til en pressekonferanse om havariet.

– Den foreløpige rapporten vil gi et grovt foreløpig hendelsesforløp for ulykken, samt informasjon som er innhentet i den innledende fasen av undersøkelsen. Vi vil også redegjøre for fremdriften i det videre arbeidet, og peke på områder med behov for videre undersøkelser, opplyser Havarikommisjonen i en pressemelding.

Fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med det 250 meter lange tankskipet Sola TS klokken 4.03 natt til torsdag 8. november. Tankskipet var fullastet med 60.000 tonn råolje, og marinefartøyet ble påført en stor flenge i skroget. Det rant mer vann inn enn det lensepumpene greide å få ut. Fregatten mistet styring etter kollisjonen, og fikk hjelp av flere slepebåter med å dyttes mot land for å forhindre totalt havari. Fartøyet endte imidlertid opp nesten helt nedsenket i sjøen, og det jobbes nå for å heve vraket.

KNM Helge Ingstad, var på vei sørover etter å ha deltatt i NATO-øvelsen Trident Juncture i Trøndelag da ulykken skjedde.

Tankskipet blir hjulpet ut av både los og eskortebåt, og beveger seg nordover i en hastighet på om lag 6 knop.

Statens havarikommisjon for Forsvaret vil være til stede på pressekonferansen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.