KLIMA

Toppmøtet: EUs klimapolitikk skal være mer preget av pragmatisme

EU har i siste femårsperiode vedtatt en meget ambisiøs klimapolitikk. Nå har EU-toppene samlet seg om en ny strategi som er mer preget av pragmatisme og hensyn til økonomien. Målet er fortsatt klimanøytralitet i 2050.

Fra venstre statsminister Kaja Kallas i Estland, som er nominert til å styre utenrikspolitikken i de neste fem årene, avtroppende president i Rådet Charles Michel og Ursula von der Leyen som i dag er president i EU-kommisjonen og som medlemslandene gjerne ser fortsetter i fem år til. Nå skal de to kvinnene gjennom en godkjenningsprosess i Europaparlamentet før de kan ta begynne i sine jobber.
Fra venstre statsminister Kaja Kallas i Estland, som er nominert til å styre utenrikspolitikken i de neste fem årene, avtroppende president i Rådet Charles Michel og Ursula von der Leyen som i dag er president i EU-kommisjonen og som medlemslandene gjerne ser fortsetter i fem år til. Nå skal de to kvinnene gjennom en godkjenningsprosess i Europaparlamentet før de kan ta begynne i sine jobber. Foto: EUs ministerråds pressetjeneste
Gi bort artikkelen
1 Kommentar
Alf Ole AskBrussel-korrespondent for Energi og Klima
29. juni 2024 - 11:20
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.