T2

Toppmodell på 60 tommer

TEST: Sharp 60LE841.

Sharps Quattron-teknologi betyr en ekstra gul subpiksel, i tillegg til de tre vanlige: rød, grønn og blå.
Sharps Quattron-teknologi betyr en ekstra gul subpiksel, i tillegg til de tre vanlige: rød, grønn og blå. Bilde: Sharp
12. jan. 2013 - 09:54
Vis mer

Denne testen er en del av vår store Store bilder til en billig penge .

Grunnen til at vi henter inn 60LE841, er ikke bare fordi det er en helt ny modell. Det handler også om å få inn en modell som ligger riktig til prismessig.

Modellen 60LE841 er også en skjerm hvor Sharp ikke har gjort noen store kompromisser for å holde prisen nede, og er faktisk den nye toppmodellen til Sharp i 60-tommers størrelse.

Det betyr at den kommer med både Quattron-panel som jobber på 400 Hz og med full støtte for 3D.

Ekstra piksel

For de som ikke er inneforstått med Quattron-navnet, er det en teknologi som Sharp er alene om.

Quattron betyr i all enkelhet at panelet i tillegg til å ha en rød, grønn og blå subpiksel, også har en gul. Dette er gjort først og fremst for å gi høyere effektivitet og lavere strømforbruk.

Designen har nå virkelig kommet seg, for 841 er en meget lekker TV-modell. Den kommer med en børstet ramme i metall, som virkelig har strammet opp designuttrykket på TV-en. Foten kommer i den samme finishen, og er med på bidra til det positive designet.

Panelet er matt, noe som hjelper til med å undertrykke refleksjoner. De sløres ut slik at de ikke blir like fremtredende.

Menymessig er det ikke mye som har forandret seg. Vi finner menyen litt rotete, men vi gir pluss for ledetekstene - selv om det er en forsinkelse på dem.

TEST: TV-er mellom 40 og 42 tommer

Kalibrering

Menyene til Sharp har fine muligheter for de som har lyst til å kalibrere skjermen profesjonelt. Her finner man en komplett fargekalibrering og mulighet for å justere hvitbalansen (to steg)

Gamma kan justeres i forhåndsdefinerte steg. Dette er de samme mulighetene som vi så på 70-tommeren i 836-serien.

Skjermen har som alle andre skjermer forhåndsdefinerte moduser som normal, film, dynamisk og spill, i tilegg til et modus som kalles "bruker". Man kan justere bildet uansett hvilken modus man står i.

Hvis man ikke kan eller ikke har mulighet til profesjonell kalibrering er det filmmoduset som gjelder.

TEST: Billige projektorer til hjemmekino

Oppløftende bilder

Skjermen fra Sharp imponerer med å ha et rimelig jevnt baklys til kant-LED å være. Det er ikke før man ser på en mørk skjerm at man kan skimte små forskjeller i det lyset som slippes igjennom. I bruk er dette et ikke problem.

Skjermen har godt sortnivå i rom med litt belysning, og litt mindre bra, sammenlignet med plasmaene, i mørklagte rom. I normal belysning er dette mer enn godkjent. De største forskjellene ser vi selvsagt i mørke rom.

Da ser man at kontrasten er høyere på ST50 enn den er på Sharp sin deltaker. Men i det virkelige liv havner denne TV-en sannsynligvis i en stue, og der vil den selv med rimelig dempet belysning fremstå med både god kontrast og med masse dynamikk, siden lysreservene er gode.

Innsynsvinkelen er middels god, og kommer man mer enn 30 grader ut på siden vil bildet gradvis miste dynamikk.

På 3D er denne skjermen helt på det jevne. Man kan skimte litt crosstalk i enkelte scener, men det er ikke veldig mye man ser til det. Brillene er av typen som går på strøm, så Sharp holder seg til aktiv 3D som gir full HD til begge øynene.

Sharp har også en 2D-funksjon på brillene slik at de vil se en film i 2D, kan se den samtidig med de som vil se den i 3D.

Konklusjon

Vi liker at Sharp endelig har våknet på designsiden. Det er slik vi tolker forbrukere en meget viktig del av totalpakken når man skal kjøpe seg ny TV.

Bildene skjermen serverer er rimelig gode, selv om den ikke kan matche en god plasmaskjerm på kontrast.

Da må man ha bak-LED med lokal dimming, noe denne skjermen ikke har.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

Skal du ha ny TV i høst?

Hjemmekino til folket

De beste TV-kjøpene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.