Elkem

Tollkrig førte til smell for Elkem

– Kinesiske kunder besluttet å midlertidig stanse sine bestillinger.

Tollkrigen mellom USA og Kina fikk konsekvenser for prisen på silikonprodukter i Kina. Det førte til en tilbakegang for Elkem.
Tollkrigen mellom USA og Kina fikk konsekvenser for prisen på silikonprodukter i Kina. Det førte til en tilbakegang for Elkem. (Foto: Elkem)

– Kinesiske kunder besluttet å midlertidig stanse sine bestillinger.

Elkem opplevde en tilbakegang på 1.355 millioner kroner i andre kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. 

Tollkrigen mellom USA og Kina førte til Elkems kraftige tilbakegang i årets andre kvartal, skriver selskapet i en børsmelding.

Ifølge kvartalsrapporten endte selskapets driftsresultatet på 300 millioner kroner mot 1.655 millioner kroner i fjor.

Tollsatser ga usikkerhet

Selskapets resultat før skatt endte på 210 millioner kroner mot 1.423 millioner kroner i tilsvarende periode i 2018.

– Prisene på silikonprodukter i Kina steg i mars i etterkant av kinesisk nyttår, men fikk en ny bratt nedgang i mai etter implementeringen av ytterligere tollsatser i USA. Tollsatsene medførte betydelig usikkerhet i markedet og kinesiske kunder besluttet å midlertidig stanse sine bestillinger i mai og juni. Etterspørselen i Kina ser ut til å ha forbedret seg i juli, men på lavere prisnivåer, sier konsernsjef Helge Aasen i Elkem.

Også produksjonsproblemer etter en planlagt vedlikeholdsstans i Frankrike i april og mai, har påvirket kvartalsresultatet negativt.

– Den negative finansielle effekten av vedlikeholdsstansen og de påfølgende oppstartsproblemene, var på totalt 185 millioner kroner, sier Aasen.

Les også

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå