MOTOR

Tog sporet av i Lillestrøm

UNDERSØKER: SHT har funnet et brudd i en skinnetunge, og vil nå undersøke om denne var defekt fra før - eller om den røk da et tog sporet av mandag morgen.
UNDERSØKER: SHT har funnet et brudd i en skinnetunge, og vil nå undersøke om denne var defekt fra før - eller om den røk da et tog sporet av mandag morgen. Bilde: Jernbaneverket
Mona StrandeMona StrandeJournalist
2. okt. 2006 - 14:23

- Det ser ut som om toget har sporet av i en kryssveksel. Vi ser det er brudd i en skinnetunge, og det er sannsynlig at det har noe med avsporingen å gjøre, sier seksjonssjef Jon Erik Lindeman, Statens Havarikommisjon for Transport ( SHT).

20 meter fra perrongen

Lokaltoget, som var på vei fra Eidsvoll til Kongsberg, sporet av rett før det skulle stoppe i Lillestrøm i 7-tiden mandag morgen.

Heldigvis holdt toget svært lav fart da avsporingen skjedde, fordi det hadde begynt nedbremsingen før stasjonen. Sannsynligvis kjørte ikke toget i mer enn 30-35 km/t. Avsporingen sendte likevel toget 30-40 meter av sporet, og det stoppet opp med fronten 20 meter fra perrongen.

Ingen personer ble skadet.

Sperret to spor

SHT har vært på stedet, men har foreløpig hatt liten mulighet til å studere toget og skinnene nøye.

Toget var ikke flyttet før nærmere syv timer etter ulykken; i 14-tiden mandag. Fordi det avsporede toget blokkerte to spor, ble disse sporene holdt stengt for undersøkelser utover ettermiddagen.

- Nå vil vi samle informasjon og avgjøre hvor dypt vi vil gå inn i denne saken, sier Lindeman fra SHT.

Innstilte avganger

To blokkerte spor reduserte kapasiteten forbi Lillestrøm stasjon store deler av mandagen.

- Det er fortsatt mindre forsinkelser, og noen tog er innstilt på grunn av den reduserte sporkapasiteten, sier Åge-Christoffer Lundeby, NSB, i 14-tiden mandag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.