BYGG

Tog foran vei i NTP

NSB får snart nye tog. Når NTP legges frem til våren, skal de også få mer penger til å kjøre tog for.
NSB får snart nye tog. Når NTP legges frem til våren, skal de også få mer penger til å kjøre tog for. Bilde: Illustrasjon: NSB
Mona StrandeMona StrandeJournalist
18. feb. 2009 - 09:24

Det skriver VG, og viser til ikke navngitte kilder i regjeringen.

Intercity-satsing

Ifølge avisen skal Intercity-triangelet, med togstrekningene Oslo - Halden, Oslo - Lillehammer og Oslo - Skien, få et kraftig løft. Faktisk vil det meste av jernbaneinvesteringene de neste ti årene gå til disse strekningene.

Den samlede kapasiteten på jernbanenettet skal nesten dobles frem mot 2019, og selv om høyhastighetstog utsettes, skal Intercity-triangelet planlegges for å takle hurtigtog i fremtiden.

Kun veivedlikehold

Regjeringen vil imidlertid prioritere vedlikehold og trafikksikkerhetstiltak foran nye store veiprosjekter. Ifølge VG vil en stor pott gå til vedlikehold og utbedring av eksisterende veier, og større innsats skal settes inn for å redusere antall drepte i trafikken.

Det legges opp til en kraftig økning i antall gang- og sykkelveier, samt midtdeler på eksisterende veier. Fylkene får en låneordning til investeringer i fylkesveiene, og det blir økte investeringsrammer til kortere enkeltstrekninger på de store stamveiene, skriver VG.Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.