KARRIEREARBEIDSLIV

Tøffere tider for NTNU-studenter

BEDRIFTER: Gløshaugen-studentene merker finanskrisa.
BEDRIFTER: Gløshaugen-studentene merker finanskrisa. Bilde: NTNU Info
Dag Yngve Dahle
11. sep. 2009 - 09:30

Antall bedriftspresentasjoner i regi av Teknologiporten, som er bindeleddet mellom næringslivet og studenter ved NTNUs fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT-fakultetet), er mer enn halvert fra i fjor.

Dette er superstudiene

Mange offentlige

- Vi har hatt en nedgang fra i fjor, som forøvrig var et toppår. Spesielt innenfor bygg- og miljøbedrifter har interessen vært dårligere i år. Samtidig har vi merket en økt pågang fra kommunale og statlige organisasjoner. Vi har også merket større pågang fra bedrifter med trainee-ordninger og ofte at bedrifter har gått sammen i klynge for å danne slike programmer, sier Torstein Sunde, leder av Teknologiporten, til Universitetsavisa.

I fjor høst besøkte 22 store bedrifter Gløshaugen og IVT-studentene.

I år er antallet ti bedrifter.

Fortsatt jentesatsing på NTNU

Få fra bygg

Særlig den hardt pressede byggenæringen glimrer med sitt fravær.

- De store bedriftene kommer stort sett hvert år, så når de nå ikke kommer viser det at rekrutteringsbehovet ikke er like stort. Vi merker at offshore og oljeserviceindustrien fortsatt er veldig aktive. Bygg og anlegg er derimot så å si fraværende. Vi har ikke en eneste bedriftspresentasjon fra denne sektoren nå i høst, sier Sunde.

De som studerer industriell økonomi og teknologiledelse samt datateknikk mener de er mindre rammet av de dårlige tidene.

Flere ingeniører i sjefsstolene

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.