ENERGI

To skadd da gassflaske eksploderte på Heimdal-feltet

Sendt til sykehus.

To personer er sendt til sykehus etter en arbeidsulykke på Heimdal-feltet.
To personer er sendt til sykehus etter en arbeidsulykke på Heimdal-feltet. Foto: Øyvind Hagen/Equinor
29. nov. 2019 - 07:14

To personer er sendt til sykehus etter en alvorlig arbeidsulykke på Heimdal-feltet torsdag kveld, melder Equinor. Det har vært eksplosjon i en flyttbar gassflaske.

De to skadde ble tatt hånd om av helsepersonell om bord på Heimdal, og transportert videre til Haukeland universitetssykehus og Stavanger universitetssykehus med SAR-helikopter og med Hovedredningssentralens helikopter. 

En av dem skal være alvorlig skadd. 

Det var VG som først omtalte ulykken.

– To personer ansatt hos oss er skadet, hvorav en med alvorlige, men ikke livstruende skader, opplyser kommunikasjonssjef Morten Eek i Equinor til NTB fredag morgen.

Hendelsen ble meldt inn til Equinor sin vaktsentral klokken 18.06. Det var 70 personer om bord på plattformen da hendelsen inntraff.

Eek sier at to ble skadd i forbindelse med at en flyttbar gassflaske eksploderte. Eksplosjonen førte ikke til ytterligere materielle skader.

Gransker ulykken

Operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sørvest politidistrikt sier til NTB at de ble varslet klokken 19.10. Hun sier politiet har sendt taktiske og tekniske etterforskere til stedet. Hun er ikke kjent med om politiet har dratt til feltet eller om de er på vei.

Ifølge Stavanger Aftenblad ble Petroleumstilsynet varslet om ulykken torsdag.

– Vi fulgte saken tett etter at vi ble varslet om den torsdag. Vi besluttet tidlig at vi vil iverksette granskning og den starter vi med i dag, sier talsperson Øyvind Midtun til Aftenbladet fredag morgen.

Equinor melder i tillegg selv at ulykken vil bli gransket. 

Redningsleder ved Hovedredningssentralen Siv Namork sier til avisen at de har bistått med redningshelikopter til å hente ut én skadd person.

Equinor opplyser at de følger opp både skadde og deres pårørende. Heimdal-organisasjonen blir også ivaretatt og torsdag kveld reiste ekstra personell ut til plattformen å følge opp de som er om bord.

– Vi sendte ut støttepersonell, et traumeteam, til plattformen torsdag kveld for å følge opp kollegaene til de skadde, sier Eek til avisen fredag morgen.

Heimdal er et gassfelt vest for Sveio i Hordaland i den nordlige delen av Nordsjøen, nord for Johan Sverdrup og sør for Oseberg, nær grensen mot britisk sokkel.

Ett av turbinbladene knakk og falt av denne vindmøllen i Nord-Odal onsdag kveld.
Les også

Vindturbin-blad brakk: – Vanskelig å si om hendelsen er relatert til de eksisterende problemene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.