MOBIL

To nye Nokia-mobiler til under tusen kroner

Nokia er på lavpriskjøret om dagen, og lanserer nå to nye telefoner for deg som er glad i å ringe, høre på musikk og sende tekstemeldinger.

22. nov. 2010 - 13:19

Nokia lanserte i dag X2-10 og C2-01, som begge er priset til under tusenlappen.

For deg som vil ringe og sende SMS

Nokia C2-01 minner utseendemessig mye om kanontelefonen C5, men har fått hakket lavere spesifikasjoner.

Telefonen vil særlig være av interesse for deg som hovedsaklig er ute etter en enkel mobil å ringe og sende tekstmeldinger med. Med store, flate taster, to tommers skjerm (ikke trykkfølsom) og Series 40 6th Edition-menysystem, er dette sannsynligvis en modell som både er rask og enkel i bruk.

Telefonen  støtter også minnekort opp til 16 GB, har utgang for 3,5mm minijack og byr på et grunnleggende kamera som tar bilder i opp til 3,2 megapiksler.

Med en vekt på 89 gram bør ikke størrelsen skremme noen.

C1-02 kommer på markedet i første kvartal neste år, og vi antar at prisen vil ligge på rett rundt 800 kroner inkludert skatter og avgifter.

Rimelig QWERTY-mobil

Både E71 og E72 er blant yndlingstelefonene våre gjennom tidene, og mye av årsaken er det gode fulltastaturet som stod i disse. Vi liker derfor at Nokia har kjørt ut flere telefoner med samme design i det siste.

Det nyeste tilskuddet i serien er X2-01. Denne har fulltastatur, 2,4 tommers skjerm med 320 x 240 pikslers oppløsning og en vekt på 107,5 gram.

I likhet med C2-01 kjører X2-01 på Series 40-plattformen.

At den er i X-serien betyr også at Nokia presenterer den som en musikkmobil.  Dette innebærer at du får direktetilgang til musikkbutikk, den samme musikkprogramvaren som i Nokias andre musikkmobiler og 3,5 mm minijack-utgang.

Du kan også bruke minnekort opp til 8 GB.

Det er rimelig tynt i rekkene når det kommer til avanserte funksjoner. Her finner du verken Wi-Fi, GPS eller 3G (ja, maks Edge-hastighet), så noen surfetelefon er det ikke.

X2-01 kommer på markedet allerede før jul, og vil ha en prislapp på rett under tusenlappen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.