MOBIL

To nye fra Sony

Xperia L og Xperia SP ute av skapet.

18. mars 2013 - 14:11

Sony greide å imponere oss med toppmodellen, Xperia Z, og fyller nå inn 2013-porteføljen sin med to telefoner i mid-end-segmentet sitt: Xperia L og Xperia SP.

LES OGSÅ: Test av Sony Xperia Z

Sony Xperia SPXperia S har 720p-skjerm og kraftig maskivare.

En hyggelig konsekvens av at det lanseres telefoner med ny maskinvare og mer høyoppløste skjermer, er at fjorårskomponentene faller i pris. Xperia SP skal lande i øvre del av mellomklassen, men byr likevel på godsaker som en 4,6 tommers skjerm med 1280 x 720 pikslers oppløsning og masse kraft.

Systembrikken er Qualcomms MSM8960 Pro, som kjører doble Krait-prosessorkjerner med en hastighet på 1,7 GHz, kombinert med grafikkbrikken Adreno 320 og 1 GB arbeidsminne (RAM). Nok muskler til å drive det meste, med andre ord. 

Telefonen leveres med en minnekapasitet på 8 GB, noe som ikke er allverden, men til gjengjeld kan du utvide minnet ved å bruke MicroSD-kort. Etter å ha sett et knippe Sony-telefoner uten minnekortstøtte er dette ekstra hyggelig, da vi var en smule bekymret for at selskapet hadde bestemt seg for å droppe dette i mobilene sine fremover. 

Kameraet tar bilder i opp til åtte megapiksler, og har i likhet med de fleste andre Sony-modeller fått Exmor R-sensor, som kort fortalt betyr at den er bakbelyst og dermed skal håndtere fotografering i dårlig lys bedre.

Batteriet har en kapasitet på 2370 mAh, noe som burde love bra kombinert med Sonys stadig bedre batterisparingsprogramvare. Den høyeste standbytiden produsenten selv har målt i 3G-nettet er på hele 734 timer. Du kan for ordens skyld ikke forvente samme resultat i praksis, da produsentmålingene gjøres under kontrollerte og perfekte forhold - ikke ute i felten.

Xperia SP kommer på markedet en gang iløpet av andre kvartal i år. Prisen er ikke oppgitt, men ut fra spesifikasjonene kan du forvente å måtte betale mellom 3500 og 4000 kroner.

Her er Sonys skrytevideo:

 

Sony Xperia LXperia L skal levere bra kamera til lav pris.

Xperia L er alternativet for deg som ikke er interessert i å bruke halve månedslønnen på ny telefon, og skal havne i nedre del av prissegmentet.

Da må det naturlig nok kappes i produksjonskostnader, og telefonen har ikke høyere skjermoppløsning enn 854 x 480 piksler, fordelt på 4,3 tommer. 

Under skallet finner du Qualcomms medium spesifiserte MSM8230-systembrikke, som kjører på doble prosessorkjerner på 1 GHz kombinert med grafikkbrikken Adreno 305. Med denne skjermoppløsningen burde dette uansett være mer enn tilstrekkelig for å drive det meste uten problemer.

Internminnet er det samme som i Xperia L, altså 8 GB, og også her får du støtte for minnekort.

Batteriet har en kapasistet på 1750 mAh, noe som skal gi en hviletid på 454 timer og en taletid på opp til 9 timer i 3G-nettet.

Bra kameraspesifikasjoner

Sony håper at det store kjøpsargumentet her vil være kameraet, for her er det ikke spart på noe. Du får både Exmor R-sensor og en bildeoppløsning på opp til 8 megapiksler, i tillegg til muligheten til å filme i 1080p.

Også Xperia L kommer på markedet iløpet av andre kvartal i år. Den nøyaktige prislappen er ikke frigitt, men denne skal altså ikke være høy.

Reklamevideo fra Sony:

 

Kilde: Sony

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.