INDUSTRI

To av tre som søkte om støtte fra Innovasjon Norge fikk ja

Innovasjon Norge ga 9,2 milliarder kroner i lån og tilskudd til prosjekter i norske bedrifter i 2021, en kraftig økning fra et vanlig år.

Administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge delte ut over ni milliarder kroner i 2021.
Administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge delte ut over ni milliarder kroner i 2021. Foto: Odd Richard Valmot
2. jan. 2022 - 16:08

Økningen er på 50 prosent fra 2019, ifølge Innovasjon Norge, som minner om at det i 2020 ble gitt ekstraordinær støtte på grunn av koronapandemien. Da ble det delt ut 12,5 milliarder kroner.

For 2021 er det økning i alle landets fylker.

– Dette viser at interessen for omstilling og innovasjon fortsatt er økende i norsk næringsliv. Stadig flere bedrifter ser nå viktigheten av å tilpasse virksomheten til nye krav og behov. Det gir også nye markedsmuligheter, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge i en pressemelding.

Av fylkene er det Vestland og Nordland som har fått de største andelene av tildelte midler, med henholdsvis 1,3 og 1,1 milliarder kroner i lån og tilskudd.

I alt ga Innovasjon Norge støtte til 5.459 prosjekter i 2021. Det er 859 flere enn i 2019, men 2.650 færre enn i det ekstraordinære koronaåret 2020.

To av tre fikk ja

Rundt regnet to av tre søknader om støtte som ble behandlet i 2021, fikk positive tilsagn.

– De siste årene, og særlig i 2021, har vi sett store satsinger innen ny grønn industri, som batterier, havvind, hydrogen og bioøkonomi. Vi har også sett et digitalt taktskifte i norsk næringsliv. I sum gir dette grunn til optimisme for fremtidig verdiskaping og eksport, sier Haugli.

Over 60 prosent av den tildelte støtten fra Innovasjon Norge i 2021 er med på å finansiere prosjekter med en definert positiv miljøeffekt. Målt i antall prosjekter hadde to av fem en slik positiv miljøeffekt.

Les også

690 millioner skytes inn for å støtte norsk ammunisjonsproduksjon

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.