MOBIL

Tizen først med S-AMOLED HD Plus

"Frazer" ser ut til å introdusere både ny plattform og ny skjermtype.

Man kan trygt kalle Samsung en Android-dominert mobilprodusent, men selskapet har likevel sikret seg flere bein å stå på med Windows Phone-modeller og sin egen Bada-plattform, som nå er integrert i den kommende plattformen Tizen - som utvikles med Samsung og Intel i spissen.

LES OGSÅ: Se video av Tizen

Først ut med Tizen er utviklermodellen GT-I9500 "Fraser" (toppbildet). Og det ser ikke ut til at plattformen er det eneste som blir nytt her - denne skal visstnok også være utstyrt med Super AMOLED HD Plus-skjerm.

Forskjellen fra Super AMOLED HD-skjermen som for eksempel står i Galaxy S III er kort forenklet at hver piksel i Plus-varianten er bygd opp av tre underpiksler istedenfor to. Dette er merkbart i lavoppløste skjermer, mens det spiller mindre rolle når du kommer opp i pikseltettheten i 1280 x 720-skjermer.

Om det stemmer at GT-I9500 har den nye skjermtypen er det nok fordi Samsung ikke tar sjansen på å teste Super AMOLED HD Plus på telefoner de satser stort på i massemarkedet - som Galaxy S III.

Det er forøvrig ikke første gang Samsung introduserer en ny skjermtype i en telefon som ikke er flaggskipet. Første gang vi så en Super AMOLED-skjerm live var under Mobile World Congress i 2010, da på Bada-telefonen Samsung Wave.

Les mer om: