ENERGI

Tilsyn fant alvorlige brudd på Equinor-anlegget på Melkøya

Petroleumstilsynet (Ptil) har påvist alvorlige brudd på regelverket om avviksbehandling etter brannen i Equinors produksjonsanlegg for gass på Melkøya. 

Petroleumstilsynet (Ptil) påviste alvorlige brudd under sitt tilsyn i forbindelse med brannen i produksjonsanlegget på Melkøya utenfor Hammerfest.
Petroleumstilsynet (Ptil) påviste alvorlige brudd under sitt tilsyn i forbindelse med brannen i produksjonsanlegget på Melkøya utenfor Hammerfest. Foto: Bjarne Halvorsen/NTB
17. nov. 2020 - 11:12

Ifølge Petroleumstilsynet manglet Equinor en systematisk tilnærming til bruk og utførelse av avviksbehandling.

«Dette omfatter både avvik avdekket av Ptil tidligere og forhold Equinor selv har identifisert», skriver Ptil på sine nettsider tirsdag.

«Vi registrerte blant annet at flere forhold som tidligere var påpekt av Ptil, og som Equinor har meldt tilbake at skulle utbedres, ikke var korrigert eller fulgt opp i henhold til svaret», står det videre.

Nå har Petroleumstilsynet gitt Equinor pålegg og frist til 1. juni neste år til å etterkomme pålegget.

Equinor opplyser at de er i gang med å utbedre forholdene som ligger til grunn for pålegg, avvik og forbedringsområder som Ptil kommer med i rapporten.

28. september brøt det ut en brann i en av de fem gassturbinene på anlegget utenfor Hammerfest. På anlegget produseres det flytende naturgass (LNG) fra Snøhvit-feltet.

Tilsynet fra Petroleumstilsynet ble gjort uken før hendelsen.

Tidligere denne måneden ble det kjent at produksjonsanlegget på Melkøya stenges fram til 1. oktober neste år som følge av brannen.

Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) sier at eierne av den omstridte Svalbard-eiendommen ikke kan selge den uten statens samtykke
Les også

Eierne av omstridt Svalbard-eiendom får ikke selge uten samtykke fra staten

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.