ARBEIDSLIV

Tilbake på jobb

De 20 Tekna-medlemmene som jobber i Kripos kan gjenoppta viktig bevisarbeid.
De 20 Tekna-medlemmene som jobber i Kripos kan gjenoppta viktig bevisarbeid.
Tore Stensvold
8. juni 2006 - 10:41

Formelt kunne Akademikerne fortsatt streiken. Først i morgen kan Kongen i statstråd ta den formelle beslutning.-Vanlig praksis er at streiken avsluttes så fort vi får melding om at regjeringen vil fremme et slikt forslag for Kongen. Den praksisen har vi fulgt, sier Per Egeness, forhandlingssjef for Tekna Stat og nestleder i Akademikerne Stat.

Unødvendig

Akademikerne reagerer skarpt på at regjeringen stanser streiken i staten gjennom bruk av tvungen lønnsnemnd.

- Streiken har ikke truet liv og helse. Dette er bare et nytt eksempel på at vi trenger en annen måte å forhandle lønn på i staten. Her har regjeringen først forhandlet, så meglet og til slutt stanser de streiken med lønnsnemnd. Det er helt uholdbart at Stoltenberg og co sitter på absolutt alle sider av bordet, sier Knut Aarbakke, leder i Akademikerne stat, ifølge en pressemelding.

Ingen livsfare

Totalt tok Akademikerne ut 600 medlemmer i streik. Politijurister, veterinærer og sivilingeniører innen politi, Folkehelsa og Mattilsynet ble tatt ut. Streiken varte i to uker.

Akademikerne mener at helse og liv ikke sto i fare, men at viktige næringsinteresser ble rammet fordi staten ikke kunne utføre sine oppgaver. Dermed ble presset på minister Bjarne Håkon Hansen for stort og regjeringen varslet lønnsnemnd.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.