KARRIERE

 – Til tross for ung alder er de ledende fagfolk innenfor sine områder

En av disse kan bli årets unge rådgiver.

Finalistene i årets konkurranse, fra venstre mot høyre: Erik Eika fra Norconsult, Arnt Gunvald Fredriksen fra Multiconsult og Frode Seglem fra Faveo Prosjektledelse.
Finalistene i årets konkurranse, fra venstre mot høyre: Erik Eika fra Norconsult, Arnt Gunvald Fredriksen fra Multiconsult og Frode Seglem fra Faveo Prosjektledelse. Bilde: Privat
6. nov. 2015 - 11:59
Vis mer

Rundt om i Norge finnes det nærmere 1500 ingeniører under 35 år som prosjekterer oljeplattformer, veier, industrianlegg, kraftanlegg og bygg. Av disse nominerte rådgiverbedriftene selv 16 kandidater til prisen «Årets unge rådgiver».

Prisen som har vært delt ut siden 2002 går til en rådgiver under 35 år som utmerker seg med fremragende arbeid, med vekt på verdien arbeidet har for å øke anerkjennelsen av rådgivernæringens betydning for samfunnet.

Finalistene i årets konkurranse er: Arnt Gunvald Fredriksen fra Multiconsult, Erik Eika fra Norconsult og Frode Seglem fra Faveo Prosjektledelse. Les mer om disse nederst i artikkelen.

Les også: Disse 20 oppstartsbedriftene bør du følge med på i 2015

Ledende fagfolk

Av 16 kandidater har en jury plukket ut de tre kandidatene de mener er best kvalifisert til å vinne prisen. Juryen velger de beste basert på en rekke kriterier.

Blant annet skal kandidatene være et faglig fyrtårn, være nysgjerrig og nyskapende, bidra til å løfte faget og evne å bruke oppdrag til å videreutvikle selskapet og prosjektdeltakerne.

Juryen har i år bestått av Liv Kari Skudal Hansteen (adm. dir i RIF), Harald Vaagaasar Nikolaisen (adm dir. i Statsbygg), Tom Baade-Mathiesen (Norconsult og nestleder for RIFs hovedstyre), Lars Jårvik (Multiconsult og leder for RIFs godkjenningsråd) og Kevin Jipai Poon (Rambøll og styremedlem i URIF Oslo).

Hansteen forteller at årets konkurranse har vært hard, med mange meget kompetente og kvalifiserte kandidater.

 – De beste kandidatene har til tross for sin unge alder allerede etablert seg som ledende fagfolk innenfor sine områder. Vi trenger flere drivende dyktige rådgivende ingeniører, og ønsker å vise fram noen av dem som bidrar til å løfte bransjen.

Liv Kari Hansteen RIF
 – De beste kandidatene har til tross for sin unge alder allerede etablert seg som ledende fagfolk innenfor sine områder. Vi trenger flere drivende dyktige rådgivende ingeniører, og ønsker å vise fram noen av dem som bidrar til å løfte bransjen.Liv Kari Skudal Hansteen administrerende direktør i RIF. Mari Gisvold Garathun

«For pen» for yrket sitt: – Det er ikke slik en kvinnelig ingeniør ser ut

Ekstraordinære

Flere av årets kandidater har bidratt til nye arbeidsmetoder i sine firmaer og har store, internasjonale kontaktflater. Hansteen sier de har stor tro på at de tre finalistene kommer til å gjøre seg bemerket i lang tid fremover. Kompetanse, innovasjon og utvikling er stikkord for de tre finalistene.

– For å vinne denne kåringen holder det ikke å være god på sitt område. Man må også kunne vise til noe ekstraordinært. Enten ved å være en faglig spydspiss eller kunne dokumentere spesielt god samspill forståelse og lederegenskaper, sier Hansteen.

Les også: 6 årsaker som kan forklare hvorfor du ikke fikk jobben

Finalistene

Arnt Gunvald Fredriksen i Multiconsult.

Han har en doktorgrad i marin hydrodynamikk. Ifølge arbeidsgiveren omsetter han på forbilledlig vis sin kunnskap til praktiske muligheter, også innenfor andre arbeidsområder. Han har forelest ved NTNU og har en sentral rolle for et oppdrag for Shells teknologigruppe i den Haag.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Erik Eika i Norconsult.

Har en mastergrad innenfor sikkerhet fra NTNU i 2012, og jobber med det samme feltet. Norconsult gjør i dag beregninger ved bruk av datamodeller og programmer Eika har innført. Ifølge arbeidsgiver er han involvert i en rekke store, tunge prosjekter som har stor betydning for samfunnet. Eikas nysgjerrighet for faget gjør ham ønsket på laget av langt mer erfarne medarbeidere.

Frode Seglem i i Faveo Prosjektledelse

Han fullførte utdanning i konstruksjonsteknikk ved NTNU i 2010 og er sertifisert som Project Management Professional. Han har også tatt Breeam-AP-utdanning. Seglem er blant annet ansvarlig for to utfordrende barnehageprosjekter: Teglverkstomta og Kilden, som er Oslo Kommunes første pluss-hus. Kollegaer påpeker hans evne til å lede prosjekter, meisle ut det vesentlige i komplekse oppdrag, og fokusere på det.

Les også: – Her er det jobb for ingeniører i mange tiår fremover

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.