FINANS

Tidligere Statkraft-sjef får toppjobb i Aker

Mangeårige Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen blir seniorpartner i Akers kapitalselskap ICP (Industrial Capital Partners).

I mars i år gikk Christian Rynning-Tønnesen av som toppsjef i Statkraft. Nå har han fått en ny toppjobb.
I mars i år gikk Christian Rynning-Tønnesen av som toppsjef i Statkraft. Nå har han fått en ny toppjobb. Foto: Arash A. Nejad
Gunhild HaugnesGunhild HaugnesJournalist
2. mai 2024 - 08:46

Rynning-Tønnesen gikk nylig av som sjef i Statkraft etter 14 år i rollen. Nå får han en toppjobb i Aker-systemet. Han skal lede ICP Infrastructure, som er en del av Akers kapitalforvaltningsselskap ICP. 

Øyvind Eriksen, styreleder i ICP og konsernsjef i Aker, har latt seg imponere av Rynning-Tønnesens prestasjoner i Statkraft

– Christian Rynning-Tønnesen kommer med kunnskap, praktisk erfaring, nettverk og meritter som ICP trenger. Det vil ikke mangle på investeringer muligheter, som IEAs siste «Net Zero Roadmap» vitner om, uttaler Eriksen i en melding.

Grønt skifte, attraktive investeringer

Tidligere oljefondsjef Yngve Slyngstad er toppsjef ICP. Eriksen trekker fram at det å kombinere Slyngstads posisjon i internasjonale kapitalmarkeder og Rynning-Tønnesens ekspertise innen fornybar energi vil styrke ICP i arbeidet med å kombinere attraktive investeringer med å bidra til det grønne skiftet.

Rynning-Tønnesen har i 32 år jobbet med utvikling av grønn industri. 

– Jeg er svært motivert for å finne industrielle løsninger som kan bidra til å redusere virkningen av klimaendringer, samtidig som det gir attraktiv avkastning for våre investorer. Aker er godt sterkt posisjonert på begge arenaer, sier Rynning-Tønnesen i meldingen.

Birgitte Ringstad Vartdal er utdannet sivilingeniør innen fysikk og matematikk fra NTNU, og har en mastergrad i finansiell matematikk fra Herriot Watt University i Skottland.
Les også

Sivilingeniør i fysikk blir ny Statkraft-sjef

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.