ENERGI

Birgitte Ringstad Vartdal blir ny konsernsjef i Statkraft

Fysiker og matematiker blir ny konsernsjef i selskapet. Hun kommer fra stillingen som Norden-sjef i Statkraft.

Birgitte Ringstad Vartdal er utdannet sivilingeniør innen fysikk og matematikk fra NTNU, og har en mastergrad i finansiell matematikk fra Herriot Watt University i Skottland.
Birgitte Ringstad Vartdal er utdannet sivilingeniør innen fysikk og matematikk fra NTNU, og har en mastergrad i finansiell matematikk fra Herriot Watt University i Skottland. Foto: Arash A. Nejad
18. mars 2024 - 08:08

Vartdal tiltrer stillingen 1. april.

Vartdal er utdannet sivilingeniør innen fysikk og matematikk fra NTNU, og har en mastergrad i finansiell matematikk fra Herriot Watt University i Skottland.

Før hun ble Norden-sjef i selskapet, var hun konserndirektør for europeisk utvikling av vind- og solkraft i Statkraft.

– Vi gjennomførte tolv intervjuer. Etter det var alle enige om at Birgitte Ringstad Vartdal var best egnet til å ta over, sa styreleder i Statkraft, Alexandra Bech Gjørv på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

– Birgitte er sterk analytisk. Hun er meget velutdannet innen finans og fysikk. Og jeg er veldig glad for at hun aksepterte denne stillingen, sa Gjørv.

Samme dag som havvind-auksjon

Statkraft velger å annonsere sin nye konserndirektør samme dag som selskapet deltar i Norgeshistoriens første havvind-auksjon. Statkraft deltar i auksjonen sammen med Aker Offshore Wind og BP.

Energidepartementet bekrefter rundt kl 11 at auksjonen pågår, ifølge Europower. Det betyr at minst to aktører har lagt inn bud.

Vartdal vil ikke kommentere om Statkraft er blant budgiverne i auksjonen. Hun sier at det er tilfeldig at hun utnevnes samme dag som auksjonen pågår..

– Hvis du sitter like lenge som forgjengeren din: tror du at vi ser en havvindindustri i Norge da?

– Ja, om 14 år tror jeg absolutt vi har en havvind-industri i Norge, sier Vartdal.

Vis mer

Gir seg etter 14 år

Ringstad Vartdal etterfølger Christian Rynning-Tønnesen som går av etter 14 år som konsernsjef. Rynning-Tønnesen fortsetter i selskapet i en rolle som konsulent.

Vartdal vil få den samme grunnlønnen som avtroppende konsernsjef på 6,3 millioner kroner. Og som andre ledere i Statkraft, vil hun ha en variabel lønnsordning basert på oppnåelse, som maksimalt gir 25 prosent av grunnlønn.

– Statkraft er et viktig selskap i energiomstillingen av Norge, Europa og verden, som jeg er stolt over å være en del av. Vi skal fortsatt bidra som Norges klart største kraftprodusent og være industriens viktigste partner gjennom å tilby stabil, grønn energi til konkurransedyktige priser i de markedene vi opererer, sier Vartdal i en pressemelding.

Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen presenterer selskapets planer for vind- og vannkraft i Norge. De skal investere mellom 44 og 67 milliarder kroner de neste årene.
Les også

Statkraft: Skal investere opptil 67 milliarder i norsk vann- og vindkraft

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.