BYGG

Tidenes beste for AF Gruppen

VIDERE VEKST: - Stor etterspørsel etter våre tjenester gir oss et godt utgangspunkt for videre lønnsom vekst, sier konsernsjef Pål Egil Rønn, AF Gruppen.
VIDERE VEKST: - Stor etterspørsel etter våre tjenester gir oss et godt utgangspunkt for videre lønnsom vekst, sier konsernsjef Pål Egil Rønn, AF Gruppen. Bilde: Jan Lillehamre
Mona StrandeMona StrandeJournalist
9. nov. 2007 - 11:01

AF Gruppen hadde en omsetning på 1,3 milliarder, og et resultat før skatt på 63,4 millioner kroner, i tredje kvartal 2007.

Omsetningen er 131 millioner høyere enn i samme kvartal i fjor, og resultatet har økt med 15,8 millioner. Rekordresultatet innebærer en økning på 33 prosent fra samme periode i fjor.

Energi/miljø på topp

Det er servicevirksomheten, og da spesielt riving onshore og offshore som gir mest penger i kassa for AF. Resultatet ble 30,5 millioner kroner for Services, og det ventes ikke at dette resultatet skal bli dårligere i tiden fremover. Snarere tverdt imot.

Rett etter kvartalsslutt signerte nemlig AF en intensjonsavtale med Heerema Marine Contractors om gjenvinning av inntil 13 plattformer i Nordsjøen. Kontrakten har en verdi på 1,2 milliarder kroner, og er tidenes største for AF Gruppen.

I tillegg til rivingsoppdrag er det virksomhetene innen energi- og miljøteknikk som bidrar til det svært positive Services-resultatet.

Stille for bygg- og anlegg

Innen forretningsområdet Construction melder AF om for store variasjoner i prosjektresultatene. Selv om tredje kvartal viser et resultat på 17,8 millioner kroner, eller 12 prosent høyere enn i fjor, så er ikke resultatet for året så langt bedre enn i 2006.

Eiendoms-området kan vise til et kvartalsresultat på 12,3 millioner kroner. Selv om det står nokså stille for boligenhetene, på grunn av et stort utbud leiligheter, er etterspørselen etter næringsbygg fortsatt økende.

Lyse utsikter

AF har en ordrereserve på 5,3 milliarder kroner ved kvartalsslutt, og det er uten at rekordavtalen med Heerema er medregnet.

Les hele kvartalsrapporten ved å laste ned denne filen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.